FOTO. Parcuri Naționale din România, în expoziția ”Ultimele grădini ale raiului din inima Europei”

Trei Parcuri Naționale din România vor apărea în expoziția unui fotograf austriac cu pădurile seculare din Europa. Evenimentul va avea loc astăzi, la ora 18:00, la sediul Institutului Cultural Român de la Viena.

Matthias Schickhofer nu este un simplu fotograf specializat pe imagini din natură. Este jurnalist și pictor, iar de 20 de ani are funcția de director de comunicare și campanie pentru organizații care militează pentru protejarea mediului. Astfel că Schickhofer va expune, astăzi, albumul de fotografie „Pădurea seculară. O călătorie către ultimele grădini ale raiului din inima Europei”, ce conține imagini realizate într-o expediție prin ultimele păduri seculare din Europa. Printre locurile alese de el se numără și Parcul Național Retezat, Parcul Național Semenic – Cheile Carașului și Parcul Național Domogled – Valea Cernei.

Scopul acestei expoziții este acela de a da un semnal de alarmă în privința protejării acestor zone. Expoziția cuprinde și fotografii cu rezervația naturală Izvoarele Nerei din Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, zonă cunoscută ca fiind cea mai întinsă suprafață de pădure virgină de fag din Uniunea Europeană.

Evenimentul găzduit de Institutul Cultural Român de la Viena este organizat cu sprijinul Biroului de informare și promovare turistică a României la Viena și a galeriei de artă contemporană Five Plus Art Gallery din Viena. În acest sens, directorul Biroului, Simion Giurcă va realiza a scurtă prezentare a parcurilor naționale și a rezervațiilor naturale din România, potrivit website-ului ICR.

Fotograful austriac, ale cărui imagini pot fi admirate în reviste precum Geo și National Geographic, își va prezenta albumul multimedia în limba germană, iar Daria Hainz va traduce discursul în limba română.

Citește și: Petiție pentru stoparea tăierii pădurilor din parcurile naționale

Citește și: Parcul Național Semenic – Cheile Carașului: 700 de hectare de pădure, în dinții drujbelor?

Citește și: National Geographic: Piatra Craiului și Cheile Bicazului, ”minuni sălbatice ale Europei”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*