FOTO. O perlă a Carpaților. Cum arată paradisul din piatră

Karol Nienartowicz este un fotograf din Polonia, pasionat de suprinderea peisajelor montane în imagini cât mai spectaculoase. Țara lui natală i-a oferit prilejul să descopere și să fotografieze cei mai înalți și cei mai valoroși munți din Polonia – Tatra.

Karol Nienartowicz a descoperit peisajele celor mai înalți munți din Polonia, prin intermediul pasiunii sale. El a câștigat primul său concurs de fotografie în 2005, iar premiul a constat într-un weekend petrecut într-o pensiune din Zakopane, ”capitala” munților Tatra.

De atunci și până în 2015, fotograful polonez a străbătut acești munți de foarte multe ori, ajungând să parcurgă în total 740 de kilometri. Timp de 10 ani, fotograful polonez a adunat fotografii prin care vrea să arate lumii întregi frumusețea masivului Tatra.

„Masivul Tatra este unul dintre cele mai frumoase lanțuri muntoase din Europa, alături de Alpi, de Pirinei și de Alpii Dinarici. Munții Tatra formează o lume de piatră, pășuni alpine și lacuri verzi, de smarald”, mărturisește fotograful polonez, potrivit Bored Panda.

Karol Nienartowicz, în România

Pasiunea sa pentru fotografierea munților l-a purtat pe Karol pe tot continental european. Pe lângă munții Tatra, el a explorat Carpații din Slovacia, România și Ucraina, Alpii în Austria, Italia, Elveția, Franța, Germania și Slovenia, munții din Albania, Bosnia și Macedonia, dar și pe cei din Scoția.

În România, el a rămas profund impresionat de munții Rodnei, pe care i-a cunoscut în anul 2009, odată cu organizarea unei drumeții cu cortul, alături de prietenii săi. Din spusele lui, în munții Rodnei și-a descoperit pasiunea pentru dormitul în cort. Mai multe fotografii realizate de Karol, puteți vedea AICI.

Citește și: FOTO: Munții din 20 de țări, printre care și România, fotografiați de un polonez

Citește și: FOTO. Un fotograf polonez și-a descoperit pasiunea pentru dormitul în cort în Munții Rodnei

Citește și: FOTO. Ce poți vedea din cort, dimineața, la 4.700 de metri altitudine

Comments

comments

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*