O vacanță în orașul Leh, regiunea Ladakh, India, este ideală pentru turiștii care vor să încerce lucruri noi și să cunoască meleaguri necunoscute și fascinante. Iată 10 lucruri pe care le puteți realiza în orașul indian pentru o vacanță memorabilă.

  • Plimbările cu motocicleta între Manali și Leh reprezintă ocazia perfectă pentru a trăi o experiență de neuitat. Pe lângă peisajele montane uimitoare pe care le puteți admira, adrenalina pe care o veți simți în acele momente vă va face să uitați de sporturi extreme ca bungee jumping-ul sau sky – diving-ul.
Foto: Shaswati Sen/Bored Panda

Foto: Shaswati Sen/Bored Panda

  • Cazați-vă în corturile-dormitor din Pang sau Sarchu, amplasate între Manali și Leh. După o zi întreagă de mers cu motocicleta sau cu alt mijloc de transport, oprirea la corturile-dormitor poate fi o bună ocazie să vă odihniți și să cunoașteți oameni noi, care vă vor împărtăși experiențele lor.
Foto: Shaswati Sen/Bored Panda

Foto: Shaswati Sen/Bored Panda

  • Dacă vreți să admirați o priveliște care vă lasă fără cuvinte, nu ezitați să urcați până la Castelul Tsemo din Leh. De acolo, puteți cuprinde cu privirea întregul oraș, dar și peisaje montane spectaculoase. Cu toate că panorama arată ca un colț de rai, turiștii sunt sceptici când vine vorba de urcatul până la castel.
Foto: hceebee/Flickr

Foto: hceebee/Flickr

  • Locuitorii orașului Leh sunt foarte primitori și calzi. Așadar, dacă doriți să fiți mai aproape de tradițiile și cultura locală, vă puteți caza în locuințele lor. Cu siguranță, experiența va fi una inedită.
  • Nu puteți să experimentați cultura indiană fără să încercați mâncarea lor tradițională. Unul dintre cele mai bune restaurante din oraș este Gesmo. Localizat în central orașului, micul restaurant vă permite să alegeți dintr-o gamă variată de produse tradiționale gustoase. Printre ele se numără mâncăruri israeliene (Laffa) și tibetane (Thukpa, Mentuk și momos), conform Bored Panda.
  • Un alt loc încântător din Leh, care merită vizitat, este Shanti Stup. Cu toate că ziua puteți admira pe îndelete peisajele uimitoare, nu ezitați să îl vedeți și noaptea.
Foto: Shaswati Sen/Bored Panda

Foto: Shaswati Sen/Bored Panda

  • O plimbare în deșertul Hunder este o altă experiență pe care trebuie să o încercați dacă ajungeți în Leh. Iar dacă în seara respectivă aveți noroc să fie și lună plină, peisajul de poveste este complet. Atenție: trebuie să vă planificați din timp această scurtă călătorie, dar frumusețea locului merită tot efortul.
Foto: Shaswati Sen/Bored Panda

Foto: Shaswati Sen/Bored Panda

  • Un alt obiectiv turistic uimitor este lacul Pangong Tso. Cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase lacuri din lume, Pangong Tso își merită laudele. Claritatea și albastrul incredibil și curat al apei sunt punctele sale forte.
Foto: Fulvio Spada/Flickr

Foto: Fulvio Spada/Flickr

  • Drumul dintre Ladakh și Srinagar, un alt oraș al Indiei, se numește NH1. Cu toate că starea drumului este foarte bună, preferabil ar fi să alegeți ruta Dha – Honu. De ce? Pentru că peisajele pe care le puteți vedea trecând pe acolo vă vor rămâne întipărite în minte pentru multă vreme. Începând cu munți grandioși, până la lacuri cristaline și sate mici, pitorești, totul vă va determina să nu regretați că ați ales drumul mai lung și mai anevoios.
Foto: Shaswati Sen/Bored Panda

Foto: Shaswati Sen/Bored Panda

  • Ultimul lucru, dar nu cel din urmă, pe care trebuie să îl încercați în timpul vizitei în orașul Leh, este plimbarea pe ruta montană Valea Markha. În timpul călătoriei, munții vă vor călăuzi spre mănăstiri unice, unde veți face cunoștință cu călugări budiști. Sfârșitul drumului vă va oferi o priveliște de vis a orașului Leh, potrivit lehladakhindia.com.

Citește și: FOTO. Nume de cod: Zanskar. Ce înseamnă o drumeție la capătul lumii

Citește și: FOTO: Munţii-curcubeu din China, o minune geologică de o rară frumuseţe

Citește și: VIDEO. Premieră: Au apărut imagini Google Street View de pe Himalaya

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*