Brandul norvegian Sweet Protection este cunoscut drept producător al unora dintre cele mai bune căști pentru schi și snowboarding. În ultima vreme, ei s-au axat și pe realizarea unor căști pentru MTB.

Marca Sweet Protection utilizează, în confecționarea căștilor, fibră de carbon, care este rigidă, puternică și ușoară. De asemenea, ei folosesc conceptul MIPS (Sistemul Impact Multi-Direcțional), care oferă un plus de siguranță, deoarece, în momentul unui impact, permite căștii să se rotească ușor, în raport cu capul. Acesta a fost realizat cu scopul de a reduce leziunile cerebrale, conform Merinet.

Fixer și Bushwhacker

De curând au apărut două noi modele de căști de MTB: Fixer și Bushwhacker. Primul model vine în varianta Standard și în varianta Full.

1. Fixer Standard are și el, la rândul său, două variante:

  • Versiunea de bază, care are carcasa întărită, realizată din fibră de carbon. În plus, este o cască ajustabilă.
  • Versiunea MIPS a modelului Fixer Standard, care este mai tare și care protejează mai bine capul la impact, datorită faptului că fibra de carbon folosită este combinată cu sistemul MIPS. despre care scriam anterior.

2. Fixer Full încorporează toate caracteristicile Fixer Standard, dar este full face.

Cel de-al doilea model, Bushwhacker, este mai ușor decât Fixer și beneficiază de o ventilație mai bună. Această versiune se potrivește pentru orice formă a capului și ”se adaptează” mai bine la temperaturi mari.

Din nefericire, tehnologia utilizată în confecționarea acestor căști de protecție este destul de costisitoare, astfel că prețurile nu sunt foarte accesibile. Prețul modelului Fixer este între 299 și 499 de euro, iar prețul modelului Bushwhacker variază între 169 de euro și 249 de euro.

Iată căștile:

Sweet Protection Bushwhaker
9 articol(e) « de 9 »

Citește și: Cum să alegi casca potrivită pentru bicicletă

Citește și: VIDEO: De ce e utilă casca și ce se întâmplă atunci când ajungi cu bicicleta într-un copac

Citește și: MTB vs. BMX vs. Fixed Gear vs. Cursieră. Care bicicletă este mai rapidă în pantă?

Citește și: Bike Park Postăvarul prinde contur: Ce trasee vor fi amenajate

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*