”Mă numesc Karol Nienartowicz, am 29 de ani și sunt din Polonia. M-am născut la Jelania Gora, un mic orășel din sud-vestul țării, iar acum locuiesc în Gdansk. Îmi amintesc o anumită zi din vara anului 2003, când mama m-a dus în prima mea excursie pe munte. Am fost martorul frumuseții incredibile a munților și am vrut, începând din acele clipe, să le împărtășesc și celorlalți ceea ce am simțit. Începând de atunci, am fotografiat munți și am îmbinat arta fotografiei cu pasiunea mea pentru călătorii.

Îmi petrec câteva zeci de zile, în fiecare an, călătorind pe munți și străbat, în acest timp, peste 1.600 de km de poteci montane. Am vizitat și am fotografiat peste 20 de țări europene. Am fotografiat Carpații din Polonia, Slovacia, România și Ucraina, Alpii în Elveția, Franța, Austria, Italia, Germania și Slovenia, munții din Albania, Bosnia și Macedonia, precum și pe cei din Scoția.

Cu toate acestea, cea mai mare pasiune a mea este reprezentată de expedițiile în Alpi, cei mai înalți munți din Europa. În timpul acestor călătorii în sălbăticie dorm într-un cort pe care îl desfac în locuri cu peisaje deosebite și greu accesibile, unde pot fotografia răsărituri și apusuri de soare. Am tendința de a evita locurile aglomerate și rutele populare”.

Acestea sunt cuvintele notate de Karol Nienartowicz pe site-ul Bored Panda, iar imaginile din galeria foto de mai jos sunt fascinante și au fost realizate de fotograful polonez în timpul drumețiilor sale prin munții din toată Europa.

Aiguilles d’Arves
Foto: Karol Nienartowicz/Bored Panda
37 articol(e) « de 37 »

 

   Citește și: FOTO. Ionuț Ștefănescu, primul român care a urcat pe Vârful Baruntse din Himalaya

 

   Citește și: FOTO. 6 zile în Dolomiții Italieni

 

   Citește și: FOTO. Top 10 cele mai periculoase trasee de drumeție montană

 

Comments

comments

3 Responses

  1. Denes Laszlo

    Puteti sa ne trimiteti, sau sa postati link-ul original de la PANDA? Dupa cateva poze se dispar mentiunile legate de locatii si ramane numai autorul pozelor…

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*