FOTO. Muncitorii chinezi își pun viața în pericol pentru construirea unui drum de munte

21 de muncitori lucrează la construirea celui mai lung drum de munte din China, în regiunea Pingjiang. Până aici, nimic ieșit din comun. Problema apare însă în momentul în care afli că muncitorii construiesc acest pod fără echipament de protecție, la o înălțime de mii de metri.

În provincia asiatică, protecția muncitorilor nu reprezintă o prioritate. Încă din toamna anului 2014, de când a început construirea celui mai lung drum de munte din China, cei 21 de muncitori curajoși sunt apărați doar de căștile de protecție. Lipsa unor frânghii sau a unor hamuri de siguranță fac ca viața acestor oameni să fie pusă în pericol la fiecare pas.

În fiecare zi, muncitorii sunt nevoiți să transporte cherestea, ciment și alte materiale de construcții pe un pod încă șubred și pe schele ruginite. Echilibrul a devenit cel mai bun prieten al lor.

Poate vă întrebați cum reușesc cei 21 de muncitori să construiască podul fără niciun punct de sprijin. Mai întâi, ei asamblează schelele de-a lungul stâncii, apoi construiesc o pasarelă din scânduri de lemn în partea de sus, pe care o folosesc ca bază pentru a realiza podul din beton, potrivit Daily Mail.

Până vor putea răsufla ușurați, știind că au finalizat lucrările pentru construcția podului, muncitorii mai au de realizat încă 4 kilometri de drum. De asemenea, ei trebuie să construiască un potecă suspedată de 400 de metri, realizată din sticlă, pentru ca vizitatorii să admire Geoparcul Național Shiniuzhai, conform Mirror.

Oficialii chinezi speră ca acest nou drum de munte să atragă un număr cât mai mare de turiști.

Citește și: FOTO. China: Un traseu periculos va fi deschis pentru turiști

Citește și: Muntele Paektu, în arsenalul de propagandă al lui Kim Jong-un

Citește și: FOTO: Munţii-curcubeu din China, o minune geologică de o rară frumuseţe

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*