Munții Călimani i-au găzduit pe cercetașii din Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și unitățile subordonate marii unități, între 19 și 30 de ianuarie. Militarii, recent întorși din Afganistan, au organizat o tabără de instrucție și s-au antrenat pe schiuri, pe un teren muntos, la o altitudine de peste 2000 de metri.

Tabăra a fost organizată pentru exerciții de deplasare pe schiuri pe trasee care au un grad mediu, dificil sau foarte dificil de dificultate. Principalele activități efectuate în această perioadă au fost exerciții tactice de antrenament în teren muntos, salvarea unor presupuse persoane rănite sau imobilizate și au fost testate rezistența psihică și fizică a militarilor.

„Militarii au exersat procedeele de deplasare pe schiuri în teren muntos-împădurit (…), urmărindu-se executarea mișcărilor de front pe schiuri, executarea corectă a procedeelor de urcare și coborâre a pantelor, trecerea denivelărilor, rupturilor și racordurilor de pantă pe schiuri”, au precizat reprezentanții MapN.

Totodată, soldații au întreprins o serie de acțiuni în vederea „ducerii de trai în condiții de izolare deosebite”.

Conform ziare.com, misiunea a fost un succes, iar imaginile din galeria de mai jos arată fascinant.

Foto: Ministerul Apărării Naționale/Facebook
7 articol(e) « de 7 »

Citește și: Cum au petrecut militarii români o săptămână pe Ceahlău, înainte de Primul Război Balcanic

Citește și: FOTO: Alpinism, escaladă și rapel. Soldații români și americani s-au antrenat, împreună, în munți

Citește și: Pedepse divine și inscripții de mii de ani. Legendele Munților Călimani

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*