Vila ”Vânătorul”, din Predeal, care i-a aparţinut fostului dictator Nicolae Ceauşescu, a fost scoasă la vânzare de către casa de licitații Artmark. Preţul de pornire este 300.000 de euro.

Anunțul a fost publicat miercuri, când casa de licitații și-a anunțat o nouă divizie, Artmark Historical Estate, specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă. Motivul vânzării vilei? Nevoia de investiții, care ar împiedica procesul de degradare al clădirii, potrivit lui Constantin Prisecaru, CEO al diviziei Artmark Historical Estate.

Vila are un teren de 1.350 metri pătraţi, opt camere, trei băi şi o suprafaţă de 322 de metri pătraţi. Clădirea este estimată între 300.000 și 400.000 de euro.

Istoric

Pe scurt, vila a fost ridicată în 1927, în zona sportiv-turistică Cioplea și a fost proprietatea prof. Teodor Vasilescu până în 1937. Ulterior, reședința a fost cumpărată de Comitetul școlar al Municipiului Ploiești, iar la venirea comuniștilor, a fost naționalizată.

”Construită în stil tradițional, ce amintește de casele cu cerdac din zona muntenească, Vila «Ceaușescu»  avea să primească acest supranume datorită utilizării ei de către Nicolae Ceaușescu în perioada 1950-1958, moment în care reședința se afla în administrarea Ministerului Forțelor Armate. În acea perioadă, Nicolae Ceaușescu, în grad de general-maior de armată, îndeplinea funcțiile de ministru adjunct la Ministerul Apărării Naționale și Șef al Direcției Superioare Politice a Armatei. Astfel Vila devenea prima reședință de protocol din Predeal pe care a avut-o Nicolae Ceaușescu înainte de preluarea puterii depline. După 1965, vila de protocol trece în administrația Întreprinderii Economice de Odihnă, ieșind de sub juristicția Ministerului Apărării chiar în anul în care Nicolae Ceaușescu devenea secretar general al PCR”, scrie în anunțul publicat de Artmark Historical Estate.

Ce a mai scos Artmark la vânzare

Proprietăţile care sunt scoase la vânzare sunt împărţite în şase categorii: istorice, artistice, vânătoreşti/ alpine, lacustre/ marine, castele/ conace şi monumente.

Astfel, vila prinţului Barbu Ştirbey din Mamaia va fi scoasă la vânzare cu un preţ de pornire de 450.000 de euro, iar castelul contelui Sámuel Teleki, cancelar al Transilvaniei (1791-1822), din judeţul Mureş, este estimat la o valoare situată între 500.000 şi 600.000 de euro. De asemenea, în categoria proprietăţilor istorice este scoasă la vânzare Cula Greceanu de la Măldăreşti-Vâlcea, cea mai veche atestată şi una dintre cele mai spectaculoase din România, potrivit Ziarului Fiananciar.

În portofoliul de vânzări al Artmark se mai află și Vila Zottu, sediul ”Clubului Aristocratic din Constanţa”, care are un preţ de pornire de 800.000 de euro, Castelul Pogány din Păclişa, care are un preţ estimativ cuprins între 500.000 şi 600.000 de euro.

”Sunt multe alte proprietăţi pe care le avem în diverse stadii de discuţii şi pe care am dori foarte mult să vi le putem prezenta într-un viitor foarte apropiat şi să atragem atenţia investitorilor, iubitorilor de istorie”, a spus Prisecariu.

Mai jos aveți câteva imagini cu vila ”Vânătorul”:

Foto: artmarkhistoricalestate.ro
9 articol(e) « de 9 »

Citește și: Cabanele de vânătoare ale lui Ceaușescu, la mare căutare de sărbători

Citește și: Modele 2014. Iubitorii de munte, luați la țintă cu puștile lui Ceaușescu

Citește și: FOTO. Piscurile munților, admirate de Ceaușescu. Cum arătau, pe atunci, stațiunile montane

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*