FOTO. Fiordurile care au făcut Norvegia faimoasă

Fotograful Paul Edmundson ne oferă posibilitatea să vizităm Norvegia, țara fiordurilor și a aurerolelor boreale, prin intermediul unui sejur virtual. Timp de 12 ani, tânărul a surprins în imagini peisaje spectaculoase din Norvegia, care te lasă fără cuvinte.

Începând cu răsărituri și apusuri care apar printre munți, până la masivi acoperiți de zăpadă, fotograful de 33 de ani a reușit să capteze în fotografii o imagine de ansamblu a Norvegiei, pe care nu mulți o cunosc.

„Am văzut priveliști de clasă mondială la fiecare pas și am rămas fără respirație venerând magia naturii”, a mărturisit Paul, potrivit Bored Panda.

Ghidat de motto-ul „work hard, play harder”, fotograful se consideră un om care își trăiește viața la maximum și vrea să inspire cât mai multe persoane să înceapă propria călătorie pe tărâmul Norvegiei.

Teritoriul Norvegiei este străbătut de Alpii Scandinavici, munți vechi în mare parte erodați, cu aspect de platouri în zona centrală, puternic accidentate de văi adânci, dominate de culmi muntoase, cu piscuri înalte. Altitudinea maximă este în sud-vestul țării, 2.469 m – vârful Galdhøpiggen, iar înălțimile scad spre nord-est și coboară brusc spre vest, formând țărmurile abrupte și crestate de fiorduri. Alte piscuri: Glittertind (2.405 m), Snøhetta (2.286 m), Rondane (2.183 m), Gausta (1.883 m), Borge (1.703 m).

Citește și: FOTO. Fotograf englez, despre România: Munții sunt cufundați în mitologie

Citește și: FOTO. Un fotograf polonez și-a descoperit pasiunea pentru dormitul în cort în Munții Rodnei

Citește și: FOTO. Un britanic despre munții României: „Locurile sunt absolut minunate, dar e multă mizerie”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*