FOTO. Epava unui avion, descoperită după 54 de ani în munții Anzi

O echipă de alpiniști susține că a găsit resturile unui avion, care a dispărut în urmă cu 54 de ani. Epava a fost descoperită în munții Anzi, la o distanță de aproximativ 215 mile sud de Santiago, capitala statului Chile și la aproximativ 3.000 de metri deasupra nivelului mării.

Avionul Douglas DC-3 a dispărut pe 3 aprilie 1961, cu 24 de pasageri la bord, inclusiv 8 membri ai echipei de fotbal Cruz Verde. La acel moment au fost inițiate căutări, care s-au soldat, din păcate, fără niciun rezultat.

Leonardo Albornoz, unul dintre alpiniști, a declarat că echipa sa o să țină secretă locația epavei, deoarece doresc să evite o eventuală jefuire a artefactelor. „Trebuie să ne amintim că aici au murit oameni și că familiile lor merită respect”. Potrivit Washington Post, alpiniștii au precizat faptul că o mare parte a avionului este încă neatinsă și că „o mulțime de materiale, inclusiv oase umane, sunt împrăștiate în jurul epavei.”

Albornoz continuă prin a mărturisi ce a simțit când a descoperit avionul: „A fost un moment care îți taie respirația și am simțit tot felul de senzații. Fiecare dintre noi putea simți energia locului și putea respira durerea”, conform Daily News.

Citește și: TOP 10 lucruri pe care nu le știai despre Everest

Citește și: Expediția ”Kilimanjaro for Hope”: casă pentru o mamă cu șapte copii

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*