Fiecare dintre noi a întâlnit, măcar o dată, în timpul drumețiilor, turiști care să dea dovadă de inconștiență cu privire la pericolele pe care le-ar putea întâmpina pe munte.

Nu ne referim la oamenii care practică activități extreme de outdoor și care s-au pregătit intens pentru a preveni pericolele, ci la drumeții obișnuiți.

Turiștii cu echipament destinat altor activități

Cel mai des ne izbim de lipsa echipamentului adecvat pentru traseu. Șlapii și sandale cu toc încalță multe dintre picioarele de pe stânci, deși pentru unii dintre noi clar este că muntele solicită un anumit tip de încălțări care nu poate fi înlocuit, bocancii.

De asemenea, la capitolul ”lipsa echipamentului potrivit”, trebuie menționat și trendul de a face drumeții în ”costumul lui Adam”. Din fericire, astfel de excursioniști nu prea se găsesc în România (AICI este excepția). Ne gândim, însă, cât de multă piele este expusă riscurilor. O așchie în picior și-o mușcătură de viperă sigur nu fac drumeția plăcută.

Dragostea și mila pentru animale

Alți turiști care își pun viața în pericol sunt cei care hrănesc animalele sălbatice, deși au întâlnit, în timpul drumeției, avertismente de tipul: ”nu hrăniți urșii”. Mai mult, deși știu că este periculos să te apropii de animalele sălbatice, nu dau niciun pas înapoi.

În aceeași categorie intră și cei care, în loc să se ferească de șerpi, le lovesc cu un băț pentru a vedea ”ce se întâmplă”.

Amintiri deosebite în fotografii

Unii consideră că aventura montană nu ar fi suficient de palpitantă dacă nu se întorc acasă cu fotografii impresionante, în care arată cum sfidează primejdiile. Ca fotografiile să fie spectaculoase, temerarii fie stau pe marginea prăpastiei, fie nu se țin de barele special amplasate pe traseele foarte dificile, așa cum e traseul Huashan din China, de care scriam AICI.

Iată câteva fotografii cu drumeții care-și pun viața în pericol. AȘA NU!

Foto: justin-klein.com
Foto: justin-klein.com
10 articol(e) « de 10 »

 

Citește și: FOTO. Cum arată cel mai periculos traseu de drumeție din lume unde mor, anual, 100 de turiști

 

Citește și: VIDEO. Cum a fost stabilit cel mai dificil traseu de escaladă din lume

 

Citește și: VIDEO: Cea mai dificilă cățărare fără coardă din istorie

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*