FOTO. Destinația montană perfectă. Câteva motive pentru a vizita Svaneti

Dacă v-ați hotărât să călătoriți în afara României, aveți o brumă de economie pusă deoparte și nu știți ce zonă montană să alegeți, noi vă propunem o destinație mai puțin cunoscută: regiunea Svaneti din Georgia. Galeria de mai sus, dar și satele pline de istorie vă vor convinge că merită să vă osteniți.

Svaneti este o localitate de munte situată în nord-vestul Georgiei și face parte din patrimoniul UNESCO. Aici veți găsi un mic colț de rai. Peisajele montane spectaculoase stau mână-n mână cu satele pline de arhitectură și istorie, dar și cu aerul curat de munte.

Cei doi munți care străjuiesc regiunea Svaneti sunt masivul Shkhara și masivul Ushba. Muntele Shkhara este cel mai înalt din Georgia, cu o altitudine de 5.193 de metri și este situat la granița cu Rusia. De cealaltă parte, muntele Ushba are două piscuri, de nord (4.700 metri) și de sud (4.710 metri) și este cunoscut dificil de escaladat, din cauza vremii instabile și reliefului abrupt.

Turnurile din Adishi

Regiunea Svaneti este cunoscută în special pentru turnurile medievale din satul Adishi, conform englishrussia.com. De-a lungul istoriei, locuitorii din Svaneti au fost feriți de armatele imperiilor puternice, până la mijocul secolului al XIX-lea, când rușii au preluat controlul localității. În acel moment, turnurile vechi de sute de ani au adăpostit icoane, bijuterii și manuscrise, devenind astfel un depozit de cultură, potrivit National Geographic.

Cele mai multe dintre turnuri au înălțimi de 20-25 de metri și au patru sau cinci etaje. Nivelurile turnurilor sunt conectate între ele prin scări interioare de lemn și au mai multe ferestre înguste de apărare.

Ghețarul Lardaad

La o distanță de 2-3 ore de satul Adishi se află ghețarul Lardaad, în regiunea Abhazia. Ghețarul are o altitudine medie de 3.523 de metri deasupra nivelului mării, conform Chinci World Atlas.

Citește și: Destinații de vacanță: cinci sate de munte de poveste

Citește și: FOTO. Transilvania, în peisaje de poveste. Străinii: Îmi doresc să fi locuit acolo

Citește și: FOTO. Un fotograf polonez și-a descoperit pasiunea pentru dormitul în cort în Munții Rodnei

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*