FOTO. Cum va arăta Cascada Tamina după reamenajare

Cascada Tamina din masivul Piatra Mare va avea, în curând, o nouă înfățișare. Regia Pădurilor Săcele va reabilita cascada și o va include în circuitul turistic.

Proiectul de reabilitare a cascadei Tamina presupune amenajarea unor poduri suspendate cu lanțuri din oțel zincat, dar și construirea unei zone de unde turiștii vor putea admira priveliștea. De reamenajare se va ocupa Regia Pădurilor Săcele, aceeași întreprindere care a reabilitat și Canionul 7 Scări.

Potrivit RPLP Săcele, dacă vreme va fi bună, podurile suspendate vor fi gata în vara lui 2016. În caz contrar, proiectul ar putea fi finalizat în toamna anului viitor. Investiţia pentru reamenajare se ridică la aproximativ 350.000 de lei, suma fiind din taxele pe care turiștii le plătesc pentru vizitarea Canionului 7 Scări, după cum aminteam AICI.

Totodată, reprezentanții RPLP Săcele au dat de înțeles că, atunci când proiectul de amenajare va gata, se va impune o taxă. Nu se știe, însă, care va fi aceasta, deoarece „acum de abia calculăm efortul investițional”.

Dacă facem un calcul, pentru Canionul 7 Scări, investiția a costat 330.000 lei, iar taxa de vizitare este de 10 lei pentru adulți, respectiv de 5 lei pentru elevi/studenți. Astfel, ar înseamnă că taxa de vizitare pentru Cascada Tamina va fi, cel mai probabil, mai mare decât cea de la Canionul 7 Scări, întrucât și investiția e mai mare (cu cel puțin 20.000 de lei). Totodată, având în vedere și priveliștea, există mari șanse ca taxa să urce și mai mult. Redactorii eMunte.ro consideră că taxa de vizitare va fi cel puțin 12 lei – biletul întreg și 6 lei – elevi/studenți.

În acest moment, cascada Tamina poate fi vizitată, dar cu mari dificultăți, deoarece drumul este distrus în cea mai mare parte. Cei care se încumetă, totuși, să exploreze această zonă, trebuie să fie experimentați în drumeții montane.

Cascada Tamina este situată în masivul Piatra Mare, la o altitudine de 1.100 de metri. Ea este formată din cinci cascade mai mici, care dau naștere unui peisaj spectaculos. Turiștii care explorează această zonă, au posibilitatea să practice și escalada.

Un alt lucru cunoscut despre Cascada Tamina este faptul că, în această regiune, urșii sunt prezenți într-un număr mare. Din acest motiv, zona este denumită și Ursărie. Pentru a vizita Cascada Tamina, trebuie să ajungeți la Timișul de Sus prin DN1. Din momentul în care ajungeți la barieră, urmați traseul marcat cu albastru. Drumul de aici poate fi parcurs în circa o oră.

În galeria de mai sus, puteți vedea primele imagini, care surprind cum va arăta cascada după toate aceste lucrări.

Citește și: O cascadă din România, printre minunile naturale ale Europei

Citește și: Cascada Tamina va fi reabilitată. Fondurile provin din taxele pentru vizitarea Canionului 7 Scări

Citește și: Transfăgărășanul s-a redeschis. Circulația, permisă cu anumite restricții

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*