FOTO. Cum se vede răsăritul în paradisul Italiei

O drumeție în munții Dolomiți, din Italia, a fost suficientă pentru ca un fotograf amator să își găsească adevărata pasiune. Ales Krivec a ales să facă publice mai multe imagini inedite și spectaculoase cu lanțul muntos italian.

Ales Krivec a petrecut două veri în munții Dolomiți, motiv pentru care aceștia au devenit inspirația lui pentru numeroase fotografii uimitoare. El i-a explorat îndelung, încă de la primele ore ale dimineții. A vizitat Tre cime di Lavaredo, cea mai cunoscută grupă a munților Alpi, considerată a fi una dintre cele mai spectaculoase părți nordice ale masivului alpin.

„Nu este ușor să te trezești la ora 4 dimineata și apoi să conduci timp de o oră până la popasul din munți. Dar răsăriturile din munți sunt ceva special și merită efortul”, a spus fotograful, potrivit Bored Panda.

Ales Krivec nu a uitat să suprindă nici acele răsărituri „de poveste”. În timpul drumețiilor sale, fotograful a mai vizitat pasul di Giau, despre care spune că este cea mai pitorească trecătoare din munții Dolomiți. Cu toate acestea, cel mai mult l-a impresionat o cabană.

„Cabana cu muntele grandios în spate este una dintre cele mai reprezentative scene pe care le-am văzut vreodată”, a subliniat Ales.

Munții Dolomiți sunt un adevărat paradis al iubitorilor de munte, având 21 de vârfuri cu înălțimi de peste 3.000 de metri. Aici vă puteți plimba și admira peisajele fascinante, dar puteți experimenta și zone de ciclism, sărituri cu parașuta sau traseul „via ferata”. Munții au fost declarați ca făcând parte din patrimoniul UNESCO, în anul 2009, și găzduiesc 36 de lacuri glaciare, trei ghețari alpini și patru cascade, conform turistik.ro.

Citește și: FOTO. 6 zile în Dolomiții Italieni

Citește și: TOP. 10 munți care se află în Patrimoniul UNESCO

Citește și: FOTO: Munții din 20 de țări, printre care și România, fotografiați de un polonez

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*