Dacă te dau banii afară din casă, dar nostalgia zilelor de vară și a dormitului la cort nu-ți dau pace, Whitepod Hotel din Elveția ți le aduce la pachet, însă cu un preț destul de piperat.

Turismul de vară din Franța se confruntă cu o nouă tendință, numită ”glamping” (”glamour” și ”camping”), unde camparea în aer liber merge mână în mână cu luxul și confortul. Însă nici elvețienii nu se lasă mai prejos. Whitepod Hotel din Elveția este un complex turistic alcătuit din mai multe unități de cazare de tip iglu, cu paturi imense, sobă cu lemne, baie și terase din lemn, unde poți bea cafeaua de dimineață și te poți bucura de peisaje încântătoare.

În complex se află 15 astfel de ”corturi”, cinci pentru grupurile numeroase și 10 pentru cuplurile care-și permit o astfel de vacanță relaxantă.

Principala unitate de cazare oferă toate facilitățile în materie de spa, precum și o sală de mese care demonstrează de ce banii nu aduc fericirea, dar o întrețin. Bucătarul șef pregătește, în fiecare zi, două meniuri: unul cu mâncăruri tradiționale montane elvețiene, precum Raclette și Fondue, iar celălalt cu mâncăruri mai ușoare, pe bază de ingrediente locale.

Departe de aglomerație, Whitepod Hotel oferă acces la o pârtie privată de schi, cu trei instalații de cablu și 7 km de pârtie.

Cum ajungi acolo

Whitepod se află în cantonul elvețian Valais, în sud-vestul țării, în satul Les Cernieres, aflat la 1.250 m altitudine. Igluurile se află la 1.400 m altitudine, iar de la recepția din sat și până la locul de cazare trebuie să mergi aproximativ 20 de minute pe jos. Însă nu-ți face griji, căci la înregistrare vei primi un rucsac, o hartă, o lanternă, rachete de zăpadă și bețe telescopice, care să te ajute în scurta drumeție. În plus, pentru că vorbim de un hotel de lux, transportul bagajelor este asigurat de angajații Whitepod.

Rezervarea poate fi făcută aici, însă prețul este pe măsură: șase nopți într-un iglu costă peste 2.500 de euro pentru două persoane.

Foto: whitepod.com
14 articol(e) « de 14 »

 

   Citește și: Programul ”O săptămână la munte”: cazare cu 50% mai ieftină și gratuitate pentru copii

 

   Citește și: “Glampingul”, noua modă din Franța

 

   Citește și: FOTO: Cum arată cabana de la 2.500 m altitudine, unde turiștii pot locui gratuit

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*