Lumea sporturilor de aventură nu trebuie să țină cont de gen. Indiferent dacă ești femeie sau bărbat, calitatea echipamentului este la fel de importantă.

Conform Outsideonline.com, multe femei care practică sporturi de aventură sunt deranjate de faptul că unele companii de echipamente nu le oferă produse la fel de performante, așa cum se întâmplă în cazul bărbaților.

O serie de statistici arată că numărul femeilor care practică diverse sporturi extreme este în creștere. Potrivit Asociației Industriei Outdoor (OIA), numărul femeilor care au participat în concursuri de schi și ciclism a crescut cu 4,4 la sută, iar cel al biciclistelor s-a ridicat cu 22 de procente în perioada 2012 – 2013. De asemenea, printre snowboarderii sub 35 de ani, numărul sportivilor de sex feminin este singurul segment în creștere. Toate aceste cifre arată faptul că femeile devin din ce în ce mai interesate de practicarea acestor sporturi, motiv pentru care nu își mai doresc echipamente de începători, de culoare roz, cu printuri de animale.

Nemulțumiri în acest sens au apărut anul trecut, la testul de schi alpin. Echipamentele concepute special pentru femei, de la companii precum Armada, K2 și Nordica, nu au fost la fel de apreciate precum versiunile modelelor pentru bărbați.

Un exemplu de ”așa da” sunt cei de la companiile DPS Skis și Santa Cruz, care oferă specificații tehnice identice în echipamentele pentru femei și bărbați. „Cu toții ne plimbăm pe aceleași trasee. Unele dintre noi sunt înalte și altele sunt scunde. Dar eu vreau aceeași geometrie ca la bărbați, aceeași bicicletă robustă”, a declarat atleta Anka Martin.

Așadar, practicantele sporturilor extreme își doresc să fie tratate cu respect și să beneficieze de echipamente de bună calitate, pe care le pot utiliza pe orice traseu aleg să se aventureze.

Voi ce vă doriți, fetelor?

 

Citește și: Ce le recomandăm femeilor atunci când își aleg schiurile

Citește și: Sonia Drăgan, prima femeie din România care va escalada Mont Blanc pe schiuri

Citește și: FOTO: A apărut o nouă bicicletă de munte pentru femei

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*