Randy Pierce este primul om orb care a reușit să cucerească toate cele 48 de vârfuri din orașul New Hampshire, SUA. Următorul său obiectiv este ascensiunea pe Kilimanjaro, cel mai înalt munte din Africa.

Randy Pierce este un exemplu pentru milioanele de oameni din întreaga lume care suferă de diferite dizabilități. Deși și-a pierdut vederea la 22 ani, din cauza unei boli neurologice, nu a renunțat la sport și la o ”viață normală”.

În 2013, el a devenit primul om orb care a urcat pe toți cei 48 de munți din orașul New Hampshire, SUA, care au altitudini de peste 1.000 de metri. Următorul obiectiv pe care Randy Pierce și l-a propus este să cucerească vârful Kilimanjaro, 5.895 de metri, cel mai înalt munte din Africa.

”Cu toții avem dizabilități, lucruri pe care nu le putem face. Mă gândesc că este mult mai important să ne concentrăm în viața noastră pe lucrurile pe care le putem face. Și dacă ceva este important pentru tine, eu spun că totul este posibil”, a spus Pierce.

Cei 48 de munți din New Hampshire

Cu toate acestea, Pierce nu a reușit acest lucru de unul singur. În afară de familie și prieteni, Randy a primit sprijinul lui Quinn, un câine ghid, care i-a schimbat viața în totalitate.

Apariția lui Quinn în viața lui Pierce l-a determinat pe acesta din urmă să își dorească mai mult de la viață. Din păcate, Quinn a murit la începutul anului 2014, conform theepochtimes.com.

”Câinii-ghizi sunt cu tine 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Oriunde te duci, viața ta e în mâinile lor și totul se bazează pe construirea unei legături de iubire și încredere care este foarte puternică. Am petrecut cu el mai mult timp decât am stat cu oricare altă ființă, inclusiv părinții mei”, a declarat Randy.

Maratonul Boston, un real succes

Pe 20 aprilie, Randy Pierce a participat la Maratonul Boston alături de un alt prieten canin, Autumn. Ajutat de o echipă soț-soție, Pete Houde și Christine Houde, el s-a decis să alerge în cadrul acestei competiții în memoria lui Quinn. A reușit să încheie maratonul în 3 ore și 50 de minute, după parcurgerea unei distanțe de 42 de kilometri. Schimbul între cei doi soți s-a produs după primii 20 de kilometri, potrivit seacoastonline.com.

”Randy a alergat precum o bestie. A fost puternic”, a mărturisit Christine Houde.

 

Citește și: VIDEO. Proiectul ”The Heroes”: Despre veteranii de război fără picioare, care au devenit alpiniști

Citește și: Un bărbat orb și prietenul său fără mâini au plantat 10.000 de copaci

Citește și: Doi tineri cu dizabilități fizice au escaladat un perete de 700 de metri

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*