O expediție românească pe Mont Blanc va începe duminică și va avea drept scop strângerea de fonduri pentru susținerea copiilor bolnavi de cancer.

”Pe lângă visul de a atinge acoperișul Europei, ne-am propus să servim și unei cauze nobile”, au declarat Eliza Nițescu și Cami Moise, care vor lua parte la expediție.

”Am dorit ca Mont Blanc să însemne mai mult decât un simplu plan de atingere a unui vârf important al Europei și, astfel, ne-am hotărât să ne angajăm într-o campanie care să producă o schimbare în bine acolo unde există cu adevărat nevoie de ajutor. Pentru că nu există o boală mai necruțătoare decât cancerul și bolnavi mai neajutorați decât copiii, i-am ales pe micuții de la Institutul Oncologic Fundeni ca beneficiari ai campaniei noastre, numită Aripi ca în cer”, au adăugat cele două alpiniste, conform Agerpres.

Fondurile rezultate în urma campaniei de colectare a sponsorizărilor vor fi oferite Asociației P.A.V.E.L., specializată în proiecte medicale și educaționale pentru copiii bolnavi de cancer.

Cami Moise este campioană națională la sanie și este deja la a 4-a expediție alpină de anvergură. Sportiva și-a trecut în palmares, până în prezent, escaladarea muntelui Kilimanjaro (Africa) , Elbrus, cel mai înalt vârf din Europa, și Aconcagua (America de Sud).

 

6c   Citește și: INTERVIU. Cristian Tzecu, despre expediția pe Annapurna: ”Mi-ar fi plăcut să atingem vârful”

 

6a   Citește și: Kilian Jornet stabilește un nou record mondial pe McKinley

 

6b   Citește și: Record mondial pe Everest

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*