Prima expediție românească pentru cucerirea vârfului Annapurna din Himalaya, înalt de 8.091 metri, va începe peste doar câteva zile, pe 28 martie, și va dura până la sfârșitul lunii mai.

După cum au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, alpiniștii care vor lua parte la expediție, încercarea de a cuceri Annapurna se va desfășura, parțial, în scop umanitar. Zsolt Torok, Cristian Tzecu, George Porancia și Cătălin Neacșu vor duce pe vârf un steag cu semnături ale persoanelor cu dizabilități din Timișoara. Cei patru alpiniști doresc, astfel, să sensibilizeze opinia publică față de problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilități din România.

”Credem că o ascensiune pe un optmiar este o bună metafora pentru provocările de zi cu zi, de care se izbesc persoanele cu dizabilități din România. Aceasta ar fi a cincea expediție românească în care unul dintre participanți atrage atenția asupra unei probleme sociale grave, ce afectează în mod direct cel puțin 10% din populația țării”, a afirmat Cristian Tzecu, după cum notează Agerpres.

”Este pentru noi o onoare, dincolo de pasiunea noastră, de a transmite un mesaj și de a fi reprezentanții României pe Acoperișul Lumii, cum se mai numeste Himalaya. Tragem un semnal de alarmă asupra problemelor persoanelor cu dizabilități”, a declarat și George Porancia.

O expediție pe Annapurna este una dintre cele mai dificile încercări de cucerire a unui vârf din lume. La nivel mondial, Annapurna se află între primele cinci vârfuri ca dificultate de escaladă, alături de K2, Nanga Parbat, Kangchengunga și Dhaulagiri.

Citește și: Everestul, cea mai înaltă groapă de gunoi din lume, mai are o șansă

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*