Un grup de 10 maramureșeni au decis să escaladeze muntele Kilimanjaro într-un scop caritabil. În perioada 27 februarie – 8 martie, aceștia vor încerca să schimbe destinul unei mame singure și a celor șapte copii ai săi.

La inițiativa lui Radu Negulescu și ghidați de Cosmin Andron, zece băimăreni cu vârste cuprinse între 27 și 39 de ani vor realiza o premieră în România, și anume escaladarea unui munte pentru a ajuta persoane care au cu adevărat nevoie de bani. Și nu orice munte. Kilimanjaro este cel mai înalt munte din Africa, cu o altitudine de aproape 6.000 de metri.

Conform voceatransilvaniei.ro, cei nouă maramureșeni, Radu Negulescu, Adina Tamaș, Gabriel Murczo, Ferenczi Zoltan, Cristian Niculescu Țâgârlaș, Marius Bozântan, Ionel Bogdan și soții Angela și Tudor Țiboc nu sunt sportivi de performanță, ci au în mare parte funcții de antreprenori, manageri, directori ai unor firme sau avocați. Lor li se va alătura ghidul Cosmin Andron, un cunoscut alpinist, care în anul 2011 a cucerit în premieră vârful Gandharva Chuli (6.248 metri) din Munții Himalaya, împreună cu Cristina Pogăcean. Cei doi au fost răsplătiți pentru reușita lor cu o nominalizare pentru premiul „Pioletul de Aur” pe 2013 de către revista franceză Montagnes și organizația Groupe de Haute Montagne.

Expediție pentru o casă

Expediția „Kilimanjaro for Hope” a fost inițiată cu scopul de a strânge 25.000 de euro pentru a achiziționa o casă pentru familia Anișoarei Bordei, o mamă singură cu șapte copii. Un sprijin important în acest demers îl are și Organizația HHC, care îi va sprijini pe copii să continue studiul în domeniul muzicii și al dansului, începând prin a-i urca pe scena Ateneului Român pe 18 martie, la cea de-a treia ediție a Galei ”Twin Heart”.

Citește și: Expediție românească pe Mont Blanc, pentru susținerea copiilor bolnavi de cancer

Citește și: Expediție românească pe Annapurna, o premieră pentru țara noastră

Citește și: O nouă reușită pentru alpiniștii români

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*