Mai mult de jumătate din populația Văii Kathmandu a părăsit regiunea în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 din Nepal.

Guvernul din Kathmandu estimează că aproximativ 1,4 mlioane, din totalul de 2,5 milioane de locuitori, au plecat în urma cutremurului devastator care a avut loc la 25 aprilie, dar și a numeroaselor replici. Un milion de oameni au părăsit zona în prima săptămână de după seism, informează EFE, citat de Agerpres.

Locuitorii care au rămas, totuși, în capitală stau în tabere amenajate în spații publice deschise, iar cei ale căror case nu au fost distruse obișnuiesc să doarmă la parter sau la primul etaj.

O catastrofă și cifre teribile

Potrivit celui mai rencent bilanț municat de Ministerul de Interne din Nepal, aproximativ 8.604 de persoane au murit și 16.808 au fost rănite. Numărul total al caselor distruse este de 488.789, situație în care se află și 761 de clădiri guvernamentale.

Mai mult decât atât, astrologii, care sunt luați în serios în Nepal, au avertizat populația că vor avea loc cutremure până la data de 20 mai.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*