Consumul unui pahar cu vin în fiecare zi este sănătos pentru inimă, spun cercetătorii, iar acest lucru a devenit, deja, un truism.

Cu toate acestea, un nou studiu al profesorului Milos Taborsky din cadrul Societății Europene de Cardiologie a demonstrat că persoanele care fac sport sunt mult mai predispuse să culeagă beneficiile oferite de consumul de vin decât persoanele sedentare.

În cadrul studiului, 146 de consumatori de vin au fost supravegheați și chestionați timp de un an. Subiecții care făceau sport de cel puțin două ori pe săptămână au înregistrat o creștere a colesterolului bun (HDL) și o scădere semnificativă a colesterolului rău (LDL).

În plus, nivelul de HDL nu a crescut în cazul subiecților care nu practicau nici un sport, deși consumau o cantitate moderată de vin în mod regulat.

”Studiul a demonstrat că un consum moderat de vin, combinat cu exercițiile fizice regulate, îmbunătățește indicatorii de asteroscleroză și duce la prevenirea bolilor cardiovasculare”, a declarat Milos Taborsky, conform publicației Bicycling.

 

   Citește și: Dormitul la cort: trei mari avantaje pentru sănătate

 

   Citește și: Câte calorii arzi în timpul drumețiilor montane și al sesiunilor de escaladă

 

   Citește și: Drumețiile montane: patru mari avantaje pentru sănătate

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*