Brașoveanul Erik Gulacsi a cucerit, la numai 12 ani, vârful Aconcagua din Argentina (6962 m). Erik a devenit, astfel, cel mai tânăr alpinist european care a reușit să ajungă pe vârful Aconcagua.

Ascensiunea a durat 12 ore şi a avut loc pe un vânt foarte puternic, care a bătut şi cu 70 de km pe oră. Acestea este al doilea record eurpean pentru Erik, după escaladarea vârfului Elbrus în 2016.

Expediţia în Argentina a început în 11 ianuarie. Erik a fost însoţit de tatăl său şi se Ovidiu Popescu, preşedintele Clubului Montan Altitudine, la care Erik este legitimat.

Ascensiunea a început joi la ora locală la 3, de la altitudinea de 5970 de metri. În 12 ore, Erik a parcurs o diferenţă de nivel de 1000 de metri. Odată cu recordul lui Erik, România are acum două recorduri pe Aconcagua, notează Adevărul.

Acesta este al doilea record european de vârstă pentru Erik. În august 2016 a urcat pe vârful Elbrus la 5.642 de metri altitudine, devenind cel mai tânăr băiat din Europa care a reuşit acest lucru. Tatăl său l-a îndemnat să încerce recordul tocmai pentru ca băiatul să vadă ce satisfacţie poţi să ai atunci când vezi că munca ta este încununată de succes.

„O nouă provocare pe care am dus-o la bun sfârşit. Sunt mândru că am reuşit să escaladez cel mai înalt vârf din afara Asiei, după ce primul meu record European a fost pe Elbrus, în munţii Caucaz în vara anului 2016. Priveliştea de la aproape 7000 de metri te ladă fără cuvinte, uitând de oboseală şi de efortul depus. Fiind cel mai tânăr alpinist din grup pot spune că m-am simţit răsfăţat de cei care m-au însoţit“, a declarat Erik Gulacsi după stabilirea recordului.

După acest nou record Erik are planuri mari de viitor. Şi-a propus să înceapă două circuite extreme de dificile: Seven Summits (escaladarea celor îna înalte vârfuri de pe fiecare continent) şi Seven Volcanoes (escaladarea celor mai înalţi vulcani de pe fiecare continent).

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*