Dacă îți place să alergi, însă ești îndrăgostit și de munte, poți apela la un mix magic. Se numește trail running și se adresează tuturor celor care au un dram de voință.

Alergatul pe cărări de munte este un exercițiu cardio excelent pentru a te menține în formă, pentru a avea un sistem respirator și circulator mai zglobiu și pentru a nu mai gâfâi de fiecare dată când alergi după tramvai.

Însă echipamentul adecvat este de preferat, iar un trail-runner care se respectă are nevoie de câteva lucruri esențiale:

1. Dacă nu ești yoghin sau fachir, nu alerga desculț sau în ”teniși” de bazar. Încălțămintea specială pentru trail running face diferența la sfârșitul traseului, iar tălpile tale vor putea fi folosite și data viitoare. Pantofii pentru trail running sunt special concepuți pentru alergare off-road, au talpa mai aderentă și sunt mult mai rezistenți pe teren accidentat.

2. O pereche de pantaloni sport, de preferat scurți, este de dorit. Din câte știm, trail runningul pentru nudiști încă nu s-a inventat.

3. Un tricou din material respirabil, pentru a se ventila și usca rapid.

4. O borsetă cu sistem de prindere, pentru a putea depozita bidonul cu apă, telefonul, mp3 player-ul și batoanele energizante. Dacă nu vrei să cari după tine o borsetă, o brățară-portofel pentru încheietura mâinii este salutară.

5. Ceasul cu monitor cardiac este opțional, însă poate deveni extrem de util în timpul unui concurs dacă l-ai folosit la antrenamente, deoarece îți permite să-ți controlezi nivelul oboselii.

6. Jambierele cu efect de compresie sunt și ele opționale, însă facilitează circulația sângelui și te pot ajuta să alergi mai mult.

7. O bentiță pentru alergat, pentru a absorbi transpirația de pe frunte.

8. Apă (hidratarea adecvată este esențială) și batoane energizante.

 

34a   Citește și: A fost inventat cel mai solid sistem antifurt pentru biciclete

 

19   Citește și: Ce înseamnă să participi la un maraton în Borneo

 

34c   Citește și: Bicicleta fără furcă, inventată și fabricată de japonezi

 

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*