Trei alpiniști elvețieni au reușit, în premieră, în septembrie, ascensiunea pe două vârfuri montane, Shiepra (5.885 m) și Kharagosa (5.840 m), aflate în regiunea Kishtwar din Himalaya Indiană. Mai mult decât atât, Andreas Abegglen, Thomas Senf and Stephan Siegrist au abordat o nouă rută pe Kishtwar Shivling, reușind cea de-a doua ascensiune din istorie a munților.

Cei trei alpiniști au plecat din Elveția la începutul lunii septembrie și au ajuns în tabăra de bază, în ciuda condițiilor meteorologice ostile, la data de 13 septembrie. Pe 16 septembrie, cei trei se aflau deja pe vârful muntelui Shiepra. După ce s-au întors în tabăra de bază, Abegglen, Senf și Siegrist au pornit ascensiunea pe Kharagosa și au ajuns pe vârful muntelui pe 21 septembrie.

Pe 1 octombrie, alpiniștii au ajuns pe vârful estic al muntelui Kishtwar Shivling, după o ascensiune care a durat două zile. Prima expediție soldată cu succes a acestui munte a avut loc în 1983 și a fost reușită, pe fața nordică, de britanicii Stephen Venables și Dick Renshaw. Începând de atunci, tensiunile politice dintre India și Pakistan au izolat regiunea timp de aproape două decenii. Abia în ultimii ani, alpiniștii s-au întors și au început reexplorarea zonei.

”Pentru noi, nu altitudinea contează, ci frumusețea muntelui și a rutei alese. Rămânem cu experiența descoperirii și ascaladării unui munte necunoscut”, a declarat Stephan Siegrist, conform planetmountain.com.

 

   Citește și: Alpinismul clasic este pe moarte

 

   Citește și: TOP. Cei mai periculoși optmiari din lume. Everestul, abia pe locul 10

 

   Citește și: Teroriști vs. alpiniști. Cele mai mari tragedii în care alpiniștii au fost ținta atacurilor teroriste

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*