Alpinista Dor Geta Popescu, în vârstă de 12 ani și două luni, a realizat, sâmbătă, un nou record european de vârstă prin atingerea vârfului Elbrus (5647 m).

Ascensiunea a avut loc pe o vreme nefavorabilă, cu vânt în rafale de 60 km/h, ceață și o calitate proastă a zăpezii, conform unui comunicat remis eMunte.ro. Dor Geta Popescu a atins vârful împreună cu membrii Altitudine Expeditions Team și Extreme Travel, prima agenție de turism (extrem) de aventură din România.

”Pentru mine a fost cea mai grea ascensiune de până acum. Vântul puternic și ceața m-au făcut să lupt cam opt ore pentru atingerea vârfului. Am fost foarte determinată, pentru că ratasem încercarea din expediția de anul trecut și acum era ultimul sezon în care puteam stabili recordul european pe Elbrus”, spune Geta Popescu.

Reușita îi aduce în palmares al doilea vârf din Circuitul 7 Summits, după Kilimanjaro, și al treilea din Circuitul 7 Volcanoes, după Damavand și Kilimanjaro.

Dor Geta Popescu a ajuns luni în București, iar joi va începe antrenamentele în Circuitul 7 Munți din Grădina Carpaților, cu o ascensiune pe vârful Moldoveanu din Făgăraș.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*