UPDATE: Asociația Climb Again a postat luni, pe pagina oficială de Facebook, mesajul transmis, din Maroc, de Claudiu Miu:

„Am intrat în perete joi, după un hike destul de greu de 2 ore. Am avut la noi peste 100 kg de echipament, apă și mâncare, pe care le-am urcat în perete. După ce am cățărat trei lungimi, solicitante mai ales pentru Jaggi, care practic s-a cățărat mai mult cu mâna dreaptă, joi noapte am dormit în reguprarea a treia, suspendați în perete în portaledge. Priveliștea impresionantă și faptul că am dormit sub cerul liber atârnați în câteva carabiniere au făcut să uităm de sete, frig și de extenuarea la care ajunsesem. Am coborât din perete vineri și ne-am întors în sat, să ne odihnim o zi și să plănuim întoarcerea pe traseu duminică, pe o variantă mai ușoară. Nu ne-a demoralizat faptul că n-am ajuns până sus – mai important a fost procesul psihic prin care am trecut și faptul că am reușit să trecem împreună peste extenuarea fizică”, a declarat alpinistul român.

—–

Doi alpiniști cu dizabilități fizice au escaladat un perete de 700 de metri din munții Atlas din Maroc.

Presedintele Asociatiei Climb Again, Claudiu Miu, și avocatul indian Hargurvarinder Singh Jaggi au vrut să le demonstreze tuturor tinerilor cu nevoi speciale ca pot si au dreptul la o viata normala, conform evz.ro. Steagul arborat in varful muntelui este cel al Asociatiei Climb Again.

Fost campion multinațional și balcanic la escaladă Claudiu Miu a fost impiedicat sa-si urmeze pasiunea, vreme de cativa ani, din cauza bolii Lyme și a unei poliartrite asociate. Dupa recuperarea aproape totata a capacitatilor motorii, el și-a dorit să urce, din nou, pe munte și să schimbe perspectiva asupra vietii a tinerilor cu nevoi speciale.

Hargurvarinder Singh Jaggi suferă de o malformație congenitală care a împiedicat dezvoltarea normală a cotului, umărului și a unui deget de la mâna stângă. Cu toate acestea, el a ajuns și pe vârfuri mai înalte de 6.000 de metri.

 

   Citește și: FOTO: Ce vom putea vedea în primul muzeu al alpinismului din România

 

   Citește și: FOTO și VIDEO cu Alex Găvan, pe vârful Broad Peak (8.047m). ”Muntele se urcă cu stil”

 

   Citește și: Expediție românească pe Mont Blanc, pentru susținerea copiilor bolnavi de cancer

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*