După 3 ani la rând de strângere de fonduri prin activități care ies din tipare, anul acesta cei doi prieteni, Szénási Zoltán și Katona Alpár au ales să înoate în 7 lacuri din România pentru copiii din taberele Yuppi.

În cadrul proiectului Yuppi Lake Challenge, Alpár și Zoltán și-au propus traversarea înot a 7 lacuri din România – Lacul Tarnița și Beliș (județul Cluj), Lacul Drăgan (județul Bihor), Lacul Vidraru (județul Argeș), Lacul Zetea (județul Harghita) și Lacul Colibița (județul Bistrița-Năsăud), respectiv a unui lac surpriză, numele lui fiind publicat pe parcursul derulării proiectului.

Unicitatea proiectului provine din faptul că cei doi sportivi sunt în primul rând alergători și alpiniști experimentați, dar nu și înotători. Ei vor traversa lacurile întrecându-și propriile limite.

„Alergăm, bicicluim și ne cățărăm la un nivel înalt. Știm să și înotăm dar numai ca oamenii de rând, nu la nivel profesionist. Așadar vom traversa lacurile întrecându-ne propriile limite, astfel vom putea simți și noi experiența Yuppi: cum e să trecem peste obstacole, să trăim un nou succes și astfel să devenim mai buni în tot ceea ce suntem”, a rezumat Szénási Zoltán ideea principală a provocării din acest an.

Băieții prin acțiunea lor vizează strângerea a 49 000 de lei. Donațiile sunt așteptate atât din partea persoanelor juridice cât și a persoanelor fizice.

„Am început deja discuțiile cu firmele din Cluj și dorim să ne extindem fundraising-ul în întreaga țară. Companiilor li se oferă două variante de a sprijini acțiunea: au posibilitatea de a cumpăra traversarea unui lac sau a achiziționa un antrenament. Trei firme s-au alăturat deja proiectului: Halcyon Mobile, Nexxon și Flower Solutions, cel din urmă cumpărând traversarea lacului Tarnița. Vom onora această achiziție în ultimul weekend din luna iunie”, a atras atenția Katona Alpár.

„Ne bucură nespus de mult ideea că putem să responsabilizăm și persoanele, nu numai conducerea unei companii. În anii trecuți am reușit să captăm și atenția angajaților marilor companii clujene, astfel ei organizând o strângere privată între colegi, fie ea printr-un târg de haine sau printr-un ospăț, iar banii adunați astfel au fost donați taberei Yuppi”.

Anul acesta persoanelor fizice li se oferă și varianta de a contribui cu sume fixe la strângere, astfel oricine își poate cumpăra o distanță de înot (100 m, 200 m sau 400 m cu 25, 50, respectiv 100 de lei), donația pe care cei doi prieteni o vor onora cu înotarea distanței achiziționate.

Link-ul unde se poate dona și urmări evoluția strângerii de fonduri este: https://yuppicamp.galantom.ro/lakechallenge

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*