Echipa formată din alpiniștii Cristian Tzecu, Cătălin Neacșu, Zsolt Torok și George Porancia a întâmpinat mari probleme în prima expediție integral românească pe Annapurna. Doi dintre cei patru români au fost salvați de pe munte cu un elicopter, în urma unei accidentări. 

Zsolt Torok și George Porancia au fost luați, luni, cu un elicopter, dintre taberele Camp 2 (5.700 metri altitudine) și Camp 3 (6.500 metri altitudine).

George Porancia a avut nevoie de ajutor, după ce a fost lovit la cap, cu câteva zile în urmă, de o bucată de gheață dintr-o avalanșă. Alpinistul român nu purta cască în acel moment și nu a reușit, din cauza extenuării, să evite gheața. George Porancia a fost dus la spitalul din Kathmandu, unde primește îngrijiri medicale și de unde așteaptă să se întoarcă în țară, conform celor scrise de Minerva Vincze, soția lui Zsolt Torok, pe blogul expediției.

În acest moment, Zsolt Torok și Cristian Tzecu se află în tabăra Camp 1, la 5.000 de metri altitudine, iar Cătălin Neacșu a fost nevoit să se întoarcă în tabăra de bază, la 4,130 de metri, din cauza unei lovituri la picior.

Citește și: INTERVIU cu Cristian Tzecu, membru al primei expediții românești pe Annapurna: ”Nu opinia publică mă interesează”

Citește și: Expediție românească pe Annapurna, o premieră pentru țara noastră

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*