Pasiunea pentru expediții montane este mai puternică decât un job în cadrul unei mari companii. Asta ne demonstrează Cristian Rey care, după 16 ani ca director general al companiei Intersnacks România, a decis că vrea o schimbare.

Cristian Rey este un împătimit al drumețiilor montane și al escaladelor și a renunțat la munca de birou pentru a se bucura de aceste pasiuni. Încă din adolescență, acesta s-a simțit atras de munte, dar a trebuit să îl lase la o parte pentru carieră. După 16 ani de muncă, mai exact acum 7-8 ani, Rey a reînceput să urce pe munți, ajungând și pe vârfuri de 6.000 – 7.000 de metri înălțime. De asemenea, el se poate mândri cu faptul că a reușit să cucerească cel mai înalt vârf din Europa, Elbrus.

Viața i-a oferit șansa de a descoperi un nou sport acum 6 ani, cățăratul pe stâncă. A început cu antrenamente într-o sală de escaladă, unde și-a găsit și un partener de aventură, iar acum merge să escaladeze munți în fiecare weekend, alături de un grup de cățărători.

„Spre deosebire de urcatul pe munte, la escaladă componenta psihică joacă un rol mai mare. Escalada este percepută de către psihic ca o zonă de risc, iar instinctul de conservare îţi cere să pleci de acolo”, a mărturisit Rey, potrivit După Afaceri.

Traseele preferate

Așadar, noua provocare i-a stârnit interesul lui Cristian și a ajuns să practice cățăratul, cel mai des în România și Bulgaria. Susține că, în țara noastră, a escaladat pe faleze de stâncă de 20-30 de metri lungime în Sinaia, la Pârâul Rece sau în zona Cheile Sohodolului din Gorj.

Primăvara și toamna alege ca destinație Bulgaria, deoarece este mai aproape de București, față de Sinaia. Cel mai mult i-au plăcut falezele din Turcia, satul Geyikbayiri. Pe viitor își dorește să ajungă în Kalymnos, o insulă grecească cunoscută pentru practicarea escaladei, dar și în Parcul Național Yosemite din Statele Unite ale Americii.

Cristian Rey recunoaște că nu a avut parte de niciun accident în timpul escaladărilor și spune că este foarte important să urmezi anumite reguli pentru a evita incidente neplăcute, cum ar fi să faci corect nodul.

Citește și: Câte calorii arzi în timpul drumețiilor montane și al sesiunilor de escaladă

Citește și: Noi trasee de escalada în Ruse, cartierul Sredna Kula

Citește și: VIDEO. Cum a fost stabilit cel mai dificil traseu de escaladă din lume

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*