Pentru că suntem săraci şi nu investim în sport. Aceasta ar fi concluzia firească, dacă am compara sumele cheltuie de statul român cu cele de care beneficiază federaţiile sporturilor de iarnă din statele occidentale.

România nu a reuşit nici un rezultat notabil în timpul primei săptămâni de desfăşurare a Jocurilor Olimpice de la Soci. Cel mai bun rezultat a fost obţinut, vineri, de Eva Tofalvi: locul 21 in proba de biatlon 15 kilometri individual.

Cheltuieli derizorii

Statul român a cheltuit, în ultimul ciclu olimpic (2009-2013), 4,3 milioane de euro pentru pregătirea sportivilor care reprezintă România la Soci, conform Gazetei Sporturilor, iar sportivii susţin că suma este prea mică pentru a avea rezultate notabile.

Şi par să aibă dreptate, mai ales după ce comparăm cele 4,3 milioane de euro cu sumele obţinute de federaţiile sporturilor de iarnă din Italia şi Elveţia doar în 2013: 20, respectiv 36 milioane de euro, conform ziare.com.

Rezultatul? Elveţia a obţinut, deja, în prima săptămână de desfăşurare a Olimpiadei, cinci medalii de aur, o medalie de argint şi una de bronz. Iar numărătoarea continuă.

Citeşte şi: Tribune goale şi audienţe mari la Soci

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*