Nu toate rucsacurile sunt la fel. Pe piață există rucsacuri pentru femei și rucsacuri pentru bărbați, iar cele pentru femei au câteva caracteristici care le diferențiază de celelalte.

Pentru majoritatea femeilor, un rucsac pentru femei ar fi o alegere mai bună decât unul luat fără a ține cont de acest aspect.

Este aceasta o regulă general valabilă?

Răspunsul este: nu întotdeauna.

În plus, mulți bărbați s-ar putea simți mai bine în timpul unei drumeții dacă și-ar purta lucrurile într-un rucsac pentru femei.

Citește și: Pericole pe munte. Care sunt și cum le eviți

Pe scurt, ce deosebește rucsacurile pentru femei de cele pentru bărbați?

1. Distanța mai mică între bretele, precum în cazul acestor rucsacuri pentru femei. Motivul: în general, femeile au umerii mai puțin largi decât bărbații, deci distanța dintre bretele este mai mică.

2. Înălțimea mai mică. Practic, „trunchiul” rucsacului este mai scund în cazul rucsacurilor pentru femei. Motivul este evident. Există, însă, și rucsacuri care permit purtătorului reglarea înălțimii, deci se pot adresa, în această privință, și potențialelor cumpărătoare.

3. Centurile de șold ale rucsacurilor pentru femei sunt diferite de cele ale rucsacurilor pentru bărbați. Centurile de șold te ajută să redistribui greutatea pe care nu mai ești nevoit, astfel, să o porți doar pe umeri.

Citește și: Cum așezi lucrurile în rucsac. Eficiență în 4 pași

Unele femei preferă rucsacurile pentru bărbați. De ce?

Pentru că:

1. Au umerii lați;

2. Sunt mai înalte decât media feminină;

3. De gustibus non disputandum est. Fie nu le-au plăcut modelele pentru femei, fie nu sunt atât de pasionate de drumeții încât să conteze diferențele dintre cele două tipuri de rucsacuri.

Citește și: Ce este hipotermia și cum o eviți pe munte

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*