Bistrițeanul Tibi Ușeriu și-a propus ca sâmbătă să alerge 215 kilometri pentru o cauză nobilă. Traseul său va începe din Pasul Tihuța și se va încheia în Cluj-Napoca, unde va continua să alerge în cadrul unui maraton internațional.

Tibi Ușeriu, care este și administratorul Asociației Tășuleasa Social din 2008, aleargă acești 215 kilometri în numai 30 de ore, cu scopul de a aduna bani pentru o Fundație. Organizația ajută copiii care au nevoie constantă de dializă prin cumpărarea tratamentului necesar. Sistemul de donații funcționează în felul următor: cei care își doresc să ofere bani pentru cauza Fundației, ”cumpără” kilometri pe care Tibi Ușeriu îi parcurge. Până în acest moment, 20 de persoane au donat bani către fundație.

Pentru bistrițean va fi cea mai lungă distanță pe care a parcurs-o până acum și recunoaște că un prieten l-a sfătuit ca prin intermediul acestei ”nebunii” să îi ajute pe cei mici.

”Cineva mi-a zis vorba asta: «Există în viaţa fiecărui om două momente cheie: ziua în care te-ai născut şi ziua în care îţi dai seama pentru ce». Mi-a rămas în minte. Eu, când am început să alerg, am aflat pentru ce m-am născut de fapt. Atunci când alerg devin brusc, fericit. Când alerg pe munte, fericirea constă în unde şi cum pui următorul pas. E aşa de simplu. Uneori, când alerg singur prin pădure, mă simt urmărit. Mă urmăresc felurite gânduri, propriul trecut, frica de boală, moarte chiar, dar alerg mai departe şi ele rămân în urmă. Uneori mă gândesc la cei care nu au privilegiul de a simţi bucuria sau neliniştea alergării”, a scris Tibi Ușeriu pe Facebook.

Bistrițeanul a început să se antreneze pentru acest maraton încă din luna noiembrie și aleargă între 35 și 55 de kilometri pe zi. A mărturisit că nu va renunța la cursă, decât în situația în care va leșina, potrivit unui interviu acordat pentru timponline.ro. Până în acest moment, maratonistul a participat la 7-8 competiții de acest fel.

Cum a început Tibi Ușeriu să practice sportul?

Potrivit declarațiilor sale, înainte de anul 2012, bistrițeanul nu alerga deloc și nu avea o condiție fizică prea bună. Cei care au reușit să facă un adevărat maratonist din Tibi Ușeriu sunt câinii lui, pe care îi scotea la plimbare. În doar 4 luni de la începerea antrenamentelor, acesta putea să alerge chiar și 30 de kilometri, iar acum câinii aleargă să îl ajungă pe el.

”La sfârşitul anului 2012 am participat la un maraton montan prin Munţii Apuseni şi m-a prins foarte tare şi competiţia şi am început să alerg mai serios. A devenit un stil de viaţă în timp, iar acum o duc la extrem”, a mărturisit Tibi Ușeriu, potrivit Adevărul.

Citește și: Polgar Levente Ioan, maratonistul fără o mână: „Alerg pentru cei care nu pot”

Citește și: Un român a alergat, continuu, 43 de ore într-un ultramaraton din Alpi

Citește și: MTB la Maratonul Bucegilor 2014. Programul de antrenament și părerile câștigătorilor

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*