Dacă te întrebi unde găsești echipamente ieftine de munte, avem câteva ponturi pentru tine. În fiecare sezon poți cumpăra, la prețuri mici sau chiar derizorii, anumite tipuri de echipamente pentru diferite activități montane. Lunile de toamnă nu sunt o excepție.

Într-un astfel de demers, se aștern în fața ta două mari opțiuni: cumperi echipamente noi sau alegi produse second hand.

Să vedem…

Echipamente noi

1.Magazine cu prețuri accesibile.

Dacă vrei să cumperi piese de echipament la prețuri accesibile, trebuie să bați la ușile unor magazine care practică astfel de prețuri tot timpul anului sau care derulează, periodic, diferite campanii cu reduceri de prețuri. Motivele pentru care magazinele scad prețurile țin de strategiile lor de marketing, însă nu ne interesează, cu adevărat, aceste strategii cât ne interesează faptul că economisim sute de lei datorită, să spunem, a unor lichidări de stocuri.

Iată un scurt studiu de caz. Ghetele de munte sunt preferate de drumeți primăvara, vara și toamna, pentru sezonul rece fiind aleși întotdeauna bocancii (care pot fi purtați, de altfel, în tot timpul anului). Prin urmare, sunt șanse mari ca toamna să găsești ghete de munte la prețuri reduse, iar dacă ai noroc, chiar și bocanci de calitate. Spre exemplu, AICI găsești ghete și bocanci de munte la prețuri reduse cu până la 56%, iar sumele devin aproape derizorii. Iar asta nu e tot. Am găsit și jachete de bărbați cu prețuri mai mici cu până la 63%.

2. Modele care nu mai sunt „la modă”

Modelele noi de piese de echipament pot veni într-o serie inedită de culori, cu mai multe buzunare sau cu cu tot felul de promisiuni, însă, în realitate, rareori un produs fabricat în 2018 (spre exmeplu) este în mod semnificativ mai bun decât unul din 2017. De cele mai multe ori, diferențele dintre ele sunt minore, însă diferențele de prețuri sunt majore. Caută produse care lansate în ultimii ani, cu excepția celui în care ne aflăm, și bucură-te de surprizele plăcute. Cu diferneța de bani care-ți rămâne în portofel mergi un weekend la munte.

Echipamente la mâna a doua

În magazinele cu produse second hand găsești orice și îți recomandăm să le încerci, mai ales dacă vrei să economisești niște bani, însă cu o excepție, pe care ținem să o menționăm: bocancii de munte. Aceștia asigură aderența, te ajută să-ți păstrezi piciorul uscat, iar perechea potrivită previne apariția bășicilor. Iar ce-a fost bun pentru un tip de picior ar putea să nu fie la fel de bun pentru piciorul tău. În plus, o pereche nouă înseamnă impermeabilitate asigurată și sunt neatinse și toate celelalte caracteristici care țin de calitatea bocancilor și de tehnologia folosită în fabricarea lor.

Magazinele second hand cu echipamente de munte sunt numai pentru cunoscători. Dacă știi la ce să te uiți când intri într-un astfel de magazin, s-ar putea să te alegi cu câteva piese de echipament la prețuri derizorii.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*