Dacă te-ai întrebat cum ai putea să ai cel mai ușor rucsac din lume în timpul unei drumeții, avem câteva sfaturi pentru tine.

Drumețiile nu sunt deloc amuzante atunci când ești extenuat și te doare spatele din cauza bagajului mult prea greu. Prin urmare,

… Alege haine și echipamente de calitate

Dacă vei intra într-un magazin cu echipamente de munte, vei observa că majoritatea produselor sunt etichetate ca fiind „ușoare”. Aceasta este, de altfel, una dintre diferențele între o jachetă de munte și una casual. Pe timp de iarnă, diferența de greutate între cele două tipuri de jachete este foarte mare. Spre exemplu, o jachetă casual cu proprietăți de izolare termică poate cântări și 1,5 kg, în timp ce astfel de geci de munte cântăresc mai puțin de 500 de grame, iar aici găsești și geci din puf cu greutate mai mică de 300 de grame. În plus, un cort obișnuit de camping cântărește, de cele mai multe ori, peste 4 kg, în timp ce astfel de corturi ultraușoare cântăresc cât o sticlă cu apă.

Calculează cantitatea de apă de care vei avea nevoie

Deshidratarea pe trasee lungi este periculoasă. Pe lângă senzația de slăbiciune cu care vine la pachet, deshidratarea te face sensibil la insolație și la hipotermie, în funcție de sezon și de temperatură. În plus, confom American Hiking Society, deshidratarea crește riscul apariției dezorientării pe traseu, fapt ce poate fi, uneori, fatal.

Nevoile de apă ale unei persoane depind de greutatea sa, însă, în general, ar fi în regulă să bei un litru de apă la fiecare două ore de drumeție, spun cei de la sectionhiker.com. Acum, calculează lungimea traseului, timpul pe care l-ai putea petrece pe traseu și sursele de apă pe care le vei întâlni. Dacă știi, spre exemplu, că vei trece pe la o cabană, ia cu tine atâta apă câtă vei avea nevoie până vei ajunge acolo.

Citește și: TOP 5. Care sunt cei mai buni bocanci de munte în 2018

Atenție la alimentele pe care le iei cu tine

Un drumeț poate arde până la 14.000 de calorii în timpul unei drumeții de trei zile, de aceea va trebui să consume cel puțin 8.000 de calorii. 6.000 de calorii sunt un deficit acceptabil pentru majoritatea oamenilor și nu va afecta performanța fizică pe traseu. Pentru a consuma, spre exemplu, cele 8.000 de calorii, ai putea avea nevoie de 3 kg de alimente foarte bogate în calorii sau de… 15 kg de mere. Ce alegi?

Dacă pleci într-o drumeție de o singură zi, poți lua cu tine și alimente perisabile, precum sandviciuri, însă păstrează-le într-o folie de aluminiu pentru a preveni încălzirea lor. Însă, cu cât cari mai multe alimente, cu atât rucsacul va fi mai greu, așa că poți înlocui o parte din sandviciuri cu miez de nucă, semințe, carne uscată și alte alimente care îți oferă substanțele nutritive de care ai nevoie, fără să cântărească prea mult.

Dacă pleci într-o drumeție de mai multe zile, poți consuma produse perisabile în prima zi, însă pentru următoarele zile, îți recomandăm batoane proteice și energizante, carne uscată și ambalată ermetic, dar și miez de nucă, semințe, batoane pe bază de nuci, tortilla din cereale integrale și altele asemenea.

Poartă totul în rucsacul potrivit

Caracteristicile unui rucsac sunt, în mod evident, acele atribute care fac din produsul respectiv unul de calitate sau îl transformă într-o investiție care ar fi putut fi evitată. Prin urmare, dacă te afli în căutarea unui produs de calitate, citește ce am scris aici despre caracteristicile unui rucsac. Și, după ce te asiguri că ai câteva variante de rucsacuri care îndeplinesc cerinețele tale, alege-l pe cel mai ușor dintre ele.

Citește și: Cum te pregătești pentru sezonul de schi începând din septembrie

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*