Cum depozitezi echipamentul de munte în mod eficient? Dacă ai o locuință mică, e ca și cum ai încerca să rezolvi un puzzle cu jumătate dintre piese lipsă. Paradoxal, organizarea presupune creativitate, în special atunci când spațiul nu este generos, iar pasiunile tale presupun existența mai multor piese de echipament decât au, de obicei, sportivii amatori.

Am căutat pe net câteva sfaturi utile și am întrebat prietenii, pentru a afla cum își depozitează lucrurile oamenii care au multe de depozitat. Motivul? Aglomerația din casă, din debara și de pe balcon. Avem nevoie de aer!

Iar sfaturile care ne-au plăcut sună cam așa:

  1. Cutii pentru diferite categorii de echipamente

Aproape toți cei pe care i-am întrebat ne-au îndemnat să cumpărăm cutii, eventual în culori diferite, în care să așezăm diferitele tipuri de echipamente. Spre exemplu, o cutie pentru echipamentele și sculele de bicicletă, alta pentru echipamentele și sculele pentru drumeție, alta pentru hainele de munte, alta pentru obiectele pe care le folosim în mai multe situații, precum lanterna frontală.

2. Nu cumpăra lucruri mai mari decât ai nevoie

Dacă vrei să economisești mai mult spațiu și să îți organizezi piesele de echipament, începe ca, din acest moment, să nu mai cumperi lucruri de care nu ai nevoie și nici obiecte mai mari decât îți trebuie cu adevărat. Spre exemplu, dacă vrei să-și cumperi un cort, întreabă-te dacă ai nevoie cu adevărat de unul de patru persoane. Spre exemplu, noi nu avem nevoie de mai mult decât de un astfel de cort 2 persoane și de câte un rucsac 30 litri, pe care le folosim și ca „sac” de depozitare atunci când nu mergem pe munte.

3. Folosește spațiul „mort”

Nu credem că există casă fără spațiu mort, pe care nu-l folosești, deși ai putea. Spre exemplu, multe persoane nu s-au gândit că pot depozita lucruri sub pat (sună ciudat, nu? Noi chiar cunoaștem astfel de oameni). Poți depozita acolo bețele de trekking, schiurile, rucsacurile și cutiile despre care scriam mai sus. Poți agăța hamacul undeva la înălțime, pentru a crea o atmosferă de vacanță și de relaxare, și îl poți folosi pe post de plasă de depozitare, unde pui sacii de dormit și hainele de drumeție.

Citește și: 

4. Agață pantofii de drumeție, de bicicletă și de alergare de ușa d ela debara

Dar pe interior. Nu vor ocupa spațiu, nu te vor deranja, nu-ți vor sta în cale și vei ști de unde să-i iei când ai nevoie de ei.

5. Piesele de echipament ca artă

Cheltuim sute de lei pentru tot felul de obiecte decorative, fără să ne dăm seama că putem transforma piesele de echipament în așa ceva. Agață bicicleta de perete, schiurile sau snowboardul, dar și echipamentul de escaladă. Poți transforma echipamentul în trofee, camera ta va deveni camera unui sportiv, iar tu vei câștiga foarte mult spațiu. Noi am început să facem tot felul de astfel de improvizații și nu arată rău deloc.

6. Scapă de obiectele de care nu mai ai nevoie

O strategie foarte eficientă este (surpriză!) să nu mai deții lucrurile de care nu mai ai nevoie. Fă-le câteva fotografii și postează-le pe un site cu anunțuri. Sau donează-le, important este să scapi de ele.

Citește și: 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*