Dacă nu poți să zbori, atunci poți să alergi – o să prinzi, astfel, ”Trenul Campionilor”.

Startul se dă în 19 iulie, ora 9:00, de pe Platoul din faţa Casei de Cultură Vișeu de Sus. Cursa are 9,3 kilometri, a fost botezată ”Crosul Vaserului” și îți plimbă pantofii de trail running prin Parcul Național din Munții Maramureșului.

”Crosul Vaserului” face parte din proiectul ”Trenul Campionilor”, ce are ca scop promovarea sportului, valorificarea Maramureșului istoric şi includerea sa într-un circuit internaţional de valori.

Mocănița sportivilor 

Campionul mondial şi vicecampionul olimpic la canotaj, Vasile Tomoiagă, şi-a propus să le arate francezilor partea frumoasă a României. Originar din Vişeu de Sus, Tomoiagă a iniţiat un proiect de cooperare între oraşul său natal şi comuna Croissy sur Seine. Astfel, între 14 şi 20 iulie, micuţa localitate maramureşeană, renumită pentru ”mocăniţă” şi frumuseţile de pe valea Vaserului, îşi deschide porțile pentru ”Trenul Campionilor”.

Evenimentul va avea ateliere de pictură impresionistă, un team-building al Ligii Studenţilor Români din Străinătate, conferințe și semninarii pe tema inovației, dar și un cros de trail running. Mai multe despre program găsiți pe site-ul Trenului Campionilor.

La eveniment au fost invitate nume mari ale sportului românesc: Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Geta Andrunache, Ilie Năstase, Valeria Răcilă van Groningen, Camelia Potec şi Andreea Răducan.

 

23a   Citește și: Patru alergători pe care ar trebui să-i urmărești pe Facebook

 

23b   Citește și: Tehnica respirației. Cum trebuie să respiri atunci când alergi

 

23c   Citește și: 9 alimente esențiale pentru alergători

 

Comments

comments

2 Responses

  1. Daniel

    Interesanta initiativa, dar data viitoare incercati sa promovati concursul cu minim 4-5 luni inainte (nu 4-5 zile) si eventual faceti si o cursa mai lunga, sa nu vina oamenii multe sute de km pt 9 km de alergat.

    Răspunde
  2. Andrei Stanca

    Salut! Nu noi organizăm concursul. Noi suntem site de știri și informații utile. Promovarea cu 4-5 luni înainte, precum și lungimea cursei cad în sarcina organizatorilor.

    Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*