Ieri s-a dat startul unui concurs de design pentru cabane montane, în Himalaya. Câștigătorul va primi un premiu de 3.000 de dolari.

Asociația de Alpinism Nepal, împreună cu Programul de dezvoltare a pieței Nepal Samarth și UKAID au organizat această competiție pentru arhitecți, designeri sau persoane pasionate de desen.

Cei vor vor să participe la concurs au de realizat un proiect cu o unitate de cazare inovatoare, situată la o altitudine înaltă. Acest proiect este o premieră, deoarece va fi primul adăpost de acest fel din Himalaya, Nepal. Scopul cabanei: să ofere adăpost,  siguranță și confort alpiniștilor care urcă în masivii himalayeni. Cabana trebuie să aibă mai multe camere, unde alpiniștii și ghizii să se pot odihni.

De asemenea, concurenții trebuie să țină cont de faptul că această cabană trebuie întreținută în zone îndepărtate și la altudini mari, având acces limitat la resurse. Cabana montană trebuie să găzduiască maximum 20 de persoane și trebuie gândită în așa fel încât să reziste la condiții meteorologice de orice fel.

Deși, momentan, nu s-a stabilit o locație exactă pentru construirea acestei unități de cazare, acest amplasament poate fi situat de-a lungul a numeroase trasee din Himalaya, potrivit thebmc.co.uk.

Premiile oferite

Primii trei clasați vor fi premiați cu 3.000, 1.500, respectiv 500 de dolari. Toți finaliștii se pot considera norocoși, deoarece proiectele lor pot fi luate în considerare pentru viitoarele construcții.

Data limită de depunere a lucrărilor este 10 aprilie, câștigătorul urmând să fie anunțat pe 29 aprilie. Aceste lucrări pot fi realizate individual sau în echipe de maximum patru membri.

Citește și: FOTO. Enigma din Himalaya. Turnurile bizare despre care nimeni nu știe cum au apărut

Citește și: Teroriști vs alpiniști. Cele mai mari tragedii în care alpiniștii au fost ținta atacurilor teroriste

Citește și: Top 10 lucruri pe care nu le știai despre Everest

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*