Când muncitorul Josef Fischer Sr. și-a deschis propria afacere într-un hambar de lemn din Ried im Innkreis, în 1924, nu și-a imaginat că, peste 90 de ani, compania sa va fi unul dintre producătorii de top la nivel mondial de schi-uri și alte articole sportive, cu 460 de angajați doar la sediul central din micul orășel austriac Ried im Innkreis.

Josef Fischer Jr. poate privi, cu mândrie, realizările familiei sale. În cartea de istoriei a companiei Fischer Sports, proprietarul giganticului producător de articole sportive notează: ”Pentru a înțelege prezentul și pentru a judeca viitorul, trebuie să privești în trecut. Iar acest lucru se aplică în special în cazul companiilor. Tradițiile și structurile pe care au crescut reprezintă fundația pe care sunt construite prezentul și viitorul”.

Iar Josef Fischer știe despre ce vorbește, în condițiile în care conduce o afacere de familie care a sărbătorit 90 de ani de la înființare. ”Fischer reprezintă ultima companie austriacă ce rămâne, încă, o afacere de familie în proporție de 100%”, a declarat directorul executiv al Fischer Sports, Franz Föttinger.

La evenimentul organizat, săptămâna trecută, în orașul austriac Ried im Innkreis a participat o serie întreagă de sportivi de talie internațională, precum Nicole Hosp (Austria), Ivica Kostelic (Croația), Sandra Lahnsteiner (Austria), Axel Naglich (Austria), Thomas Morgenstern (Austria) și Gregor Schlierenzauer (Austria), dar și legende ale sporturilor de iarnă.

 

   Citește și: Din ce în ce mai mulţi români, la schi în Austria

 

   Citește și: Cele mai lungi pârtii de schi omologate, în județul Brașov

 

   Citește și: Preţuri derizorii. Unde este de trei ori mai ieftin să schiezi decât pe Valea Prahovei

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*