Federația Rusă a ocupat primul loc în clasamentul final pe medalii la Jocurile Olimpice de la Soci. Țara gazdă și-a adjudecat 33 de medalii. Pe locurile secunde s-au aflat Norvegia, Canada, Statele Unite și Olanda.

Organizatorii Olimpiadei de iarnă din 2014 au obținut 33 de medalii – 13 de aur, 11 de argint și 9 de bronz. Rușii au fost urmați de norvegieni, cu 26 de medalii câștigate – 11 de aur, 5 de argint, 10 de bronz. Pe a treia treaptă a podiumului medaliilor au urcat canadienii – 10 de aur, 10 de argint și 5 de bronz, după ce echipa de hochei a câștigat titlul olimpic. Americanii, deși au reușit un total de 28 de medalii, au obținut doar 9 medalii de aur. Olanda s-a clasat pe poziția a cincea, cu un total de 24 de medalii, dintre care 8 de aur.

Dintre cele 88 de țări participante, doar 26 se pot mândri cu medalii cucerite la Olimpiada de la Soci. Din păcate, România nu se află printre acestea și rămâne cu aceeași descriere în istoria Jocurilor Olimpice de iarnă: o singură medalie de bronz, obținută în 1968, la bob-2, de către Ion Panțuru și Nicolae Neagoe.

Clasament medalii

Foto: Google

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*