Centrul de Ecologie Montană va lansa, a doua zi de Crăciun, portalul de ecoturism Poarta Carpaților, în cadrul evenimentului CrăciunFest Moieciu de Sus.

Localnicii din Moieciu de Sus se mobilizează pentru a oferi turiștilor care vor vizita zona o alternativă de petrecerea a timpului liber în perioada Sărbătorilor.

Astfel, turiștii vor putea participa, la data de 26 decembrie, la evenimentul CrăciunFest din Moieciu de Sus, organizat de Asociația Rural – Culturală Moieciu de Sus și Centrul de Ecologie Montană în parteneriat cu Vlahia Inn.

Evenimentul își propune să pună în valoare tradițiile și obiceiurile Sărbătorilor de iarnă dar oferă în același timp și o alternativă de petrecere a timpul liber în această perioadă a anului când sunt așteptați foarte mulți turiști în zonă.

Localnicii vor fi prezenți la eveniment cu diferite standuri și produse specifice zonei sau prezentând dansurile și colindele tradiționale ( eveniment special oferit de copiii de la școala din Moieciu de Sus și trupa de dansuri populare).

CrăciunFest ajunge la cea de-a 3-a ediție

CrăciunFest ajunge în acest an la cea de-a treia ediție. În cadrul acestui eveniment, Centrul de Ecologie Montană va avea un stand de prezentare, prilej de a lansa oficial portalul de ecoturism Poarta Carpaților – o viitoare ecodestinație în Fundata, Moieciu și Bran: www.poartacarpatilor.ro.

Mai multe detalii despre evenimentul CraciunFest găsiți AICI.

Fundaţia Centrul de Ecologie Montană împreună cu Primăria Comunei Fundata derulează, în perioada aprilie 2016 – mai 2017, proiectul Ecodestinația Fundata – Moieciu de Sus, proiect cofinanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă, proiect prin care se va încerca redefinirea zonei turistice Moieciu de Sus – Fundata.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*