Autoritățile nepaleze au închis o secțiune dintr-o populară rută de trekking din Himalaya, după ce numărul victimelor a ajuns la 39, iar echipele de intervenție au fost nevoite să salveze mai mulți turiști care s-au aventurat pe munte după producerea tragediei, conform ctvnews.ca.

—–

Cel puțin 24 de alpiniști și ghizi au murit în Himalaya din cauza viscolului, care a afectat, marți, partea nepaleză a masivului Himalaya. Totodată, echipele de salvare cred că alte cinci persoane au murit într-o avalanșă.

24 de persoane au fost găsite moarte pe circuitul din regiunea Annapurna, iar echipele de salvare încearcă să intre în contact cu alți 100 de oameni.

Printre cei decedați se află patru canadieni, doi israelieni, un german, un polonez, un indian, un vietnamez și 11 nepalezi. Trei persoane nu au fost, încă, identificate.

În plus, echipele de salvare caută doi alpiniști slovaci și trei ghizi nepalezi, dispăruți în urma unei avalanșe care a lovit tabăra de bază către Dhaulagiri.

„Am trimis elicoptere pentru a încerca să îi găsim dar nu avem niciun semn de la ei, presupunem că sunt morţi”, a declarat responsabilul poliţiei, Ganesh Rai, care coordonează operaţiunile de salvare, conform AFP, citată de Adevărul.

168 de alpiniști s-au înregistrat pentru ascensiuni în zona căutărilor, iar 43 dintre aceștia au fost salvați. Din cauza absenței semnalului telefonic, salvatorii nu reușesc să contacteze telefonic aproximativ 100 de alpiniști.

 

   Citește și: Alpinismul clasic este pe moarte

 

   Citește și: TOP. Cei mai periculoși optmiari din lume. Everestul, abia pe locul 10

 

   Citește și: Teroriști vs. alpiniști. Cele mai mari tragedii în care alpiniștii au fost ținta atacurilor teroriste

 

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*