La finalul anului trecut, o fotografie surprinsă de fotograful Peter Lik, în Canionul Antelope din Arizona, a fost vândută pentru fabuloasa sumă de 6,5 milioane de dolari. 

Fotografia numită ”Phantom” a fost cumpărată de un colecționar, care a dorit să rămână anonim. În imagine este ilustrat momentul în care plafonul unei formațiuni carstice este străbătut de o rază de lumină, fenomen ce are loc o singură dată pe zi, timp de câteva minute.

„Anumite texturi și forme găsite în natură se îmbină frumos cu albul și negrul fotografiei. Intensitatea luminii contrastante și a spațiilor negre a fost incredibilă, cât să creeze una dintre cele mai puternice imagini pe care le-am făcut vreodată”, a declarat Peter Lik, printr-un comunicat de presă.

Cu această ocazie, Lik a ajuns în Cartea Recordurilor, pentru cea mai scumpă fotografie vândută vrodată.

Fotografii de milioane, la propriu

Nu este pentru prima dată când fotograful Peter Lik reușește să realizeze asemenea imagini spectaculoase, cotate cu milioane de dolari. Pentru fotografia „Illusion”, Peter a primit 2,4 milioane dolari, în timp ce imaginea „Eternal Moods” s-a vândut pentru 1,1 milioane de dolari.

„Scopul fotografiilor mele e să surprindă puterea naturii și să o redea sub o formă care să-l inspire pe cel care o privește să simtă pasiune și o anumită conexiune cu imaginea”, a declarat fotograful australian.

Peter Lik s-a născut în Melboune, Australia și a început să folosească aparatul de fotografiat încă de la vârsta de 8 ani. Succesul său în domeniul fotografiei a început la sfârșitul anilor 90, odată cu proiectul „Spirit of America”. În cadrul acestuia, Peter a reușit să descopere peisaje din toate cele 50 de state ale Statelor Unite ale Americii, afirmând, pe site-ul său personal, că acest proiect a fost cea mai mare provocare din viața lui.

Citește și: O fotografie realizată de un român în Munții Rodnei, publicată de National Geographic

Citește și: FOTO: Munții din 20 de țări, printre care și România, fotografiați de un polonez

Citește și: FOTO: Munții-curcubeu din China, o minune geologică de o rară frumusețe

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*