După ce a escaldat Everestul fără oxigen suplimentar și fără șerpași, alpinistul Horia Colibășanu vrea să ducă la capăt proiectul său de a urca toți cei 14 munți de peste 8000 de metri altitudine din lume. Până în prezent, el a escaladat opt.

„Eu vreau să-mi termin proiectul cu cele 14 vârfuri de 8.000 metri. Opt am urcat, mai am șase. Am scăpat de o parte din cele grele. Mai am unul greu, Kanchenjunga. Să vedem cu cine, e foarte importantă echipa”, a explicat alpinistul, prezent în cadrul unei emisiuni la DigiSport.

Horia Colibășanu a vorbit și despre unul dintre momentele de cumpănă al expediţiei: dispariţia cortului său, atunci când se afla în Tabăra II. Horia Colibășanu a spus că fost o situaţie-limită, pe care, însă, a reuşit să o depăşească.

„Eram la 7.700, în Tabăra II. Trebuia să înaintez spre vârf, să-mi pun cortul. Am avut mare noroc că nu mi-au furat mâncarea. Au fost totuşi niște hoţi mai sătui și nu mi-au furat bateriile și încălzitoarele pentru picioare. Dacă luau încălzitoarele, eram gata, pentru că aș fi riscat degerături și probabil m-aș fi întors. Așa am reușit să găsesc un cort al expediției, l-am folosit”, a povestit Colibășanu.

Horia Colibășanu este cel mai performant alpinist din istoria României, având în prezent în palmares ascensiuni de succes pe opt din cele 14 vârfuri montane de peste 8.000 de metri din lume. El este și singurul alpinist român care a primit distincția „Spirit of Mountaineering”, din partea British Alpine Club, primul și cel mai prestigios club montan din lume.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*