Un alergător britanic, care se afla în fruntea unei curse de trail running, a fost luat în coarne de un taur și călcat de o cireadă de vaci. Sportivul a avut mai multe coaste fracturate și a ajuns la spital, unde chirurgii au folosit o placă de metal care să-i susțină cavitatea toracică, după cum notează cei de la Runner’s World.

Nu spunem că nu este bine să fii în frunte în timpul unei competiții de alergare montană, însă este bine să vezi ce se află în fața ta.

Alerg.ro scrie despre principalele pericole care te pot pândi în timpul unei competiții de trail running:

1. Te poți rătăci, fie pentru că ești mult prea concentrat, fie din cauza condițiilor meteo, care te fac să pierzi din vedere marcajul traseului. Degeaba ești un bun sportiv, dacă nu alergi pe unde trebuie.

2. Poți fi atacat de viespi. Și nu e de glumă. Dacă nu ne crezi, să vă spună cei care au alergat, în 2013, la Gabi Szabo Run Fest și la Corcova Trail Race.

3. Poți fi mușcat de câini. Iar câinii ciobănești nu se joacă.

4. Poți fi atacat de alte animale și riști să pățești așa cum a pățit și alergătorul britanic despre care am vorbit mai sus.

5. Poți să te rănești din cauza terenului accidentat sau din cauza pantofilor de alergare necorespunzători.

Așa că, atenție! Ocolește animalele, iar dacă te atacă o haită de câini, rămâi pe loc până se plictisesc sau până îți sare cineva în jutor. O bere la finalul cursei este de preferat unei excursii la spital.

 

7a   Citește și: Trail running pentru începători. 7 sfaturi utile

 

6b   Citește și: De ce să NU porți bumbac atunci când mergi la munte

 

6a   Citește și: 5 reguli de împachetare eficientă a lucrurilor în rucsac

 

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*