Așa cum există hamuri pentru cățărat sau rucsaci speciali pentru femei, același principiu se aplică și atunci când vine vorba de schiuri, iar despre asta ne va vorbi, în continuare, omul nostru care se pricepe la schiuri și știe cum să aibă grijă de ele: Răzvan Băhnărel de la Powder Room.

Schioarele au nevoi specifice, iar excepție de la această regulă o fac, desigur, profesionistele care au un set ce cerințe mult mai exigente și sunt pregătite pentru a renunța la confort pentru performață. Chiar dacă la prima vedere schiurile unisex par mai indicate (mai ales că au, de obicei, și prețuri mai accesibile), nu este de fiecare dată așa.

După cum spuneam și în articolele anterioare (I, II, III, IV și V), femeile au un centru de greutate mai jos decât al bărbaților și un alt simț al echilibrului. Datorită acestor elemente, schiurile pentru femei sunt construite diferit.

În momentul în care vă veți ”urca” pe niște schiuri special construite pentru femei, veți observa că experiența schiatului este total diferită. Activitatea este mai comfortabilă, datorită echilibrului sporit, oboseala este redusă iar flexarea este mai bună. În definitiv, nu e vorba de muncă, cât e vorba de distracție.

Legăturile

În momentul în care porniți în cautarea schiurilor perfecte, veți observa unele cu legături gata montate, altele fără legături. Legăturile deja montate le vom numi integrate, pentru că de multe ori acestea sunt construite în structura schiului, în loc să fie montate în mod tradițional cu șuruburi.

Avantajul acestor legături integrate  este faptul că acestea le oferă un plus de flex schiurilor, care este pierdut în cazul legăturilor clasice. Astfel, schiorul va putea face carving mai ușor, iar asta transformă schiatul într-o experiență mult mai plăcută.

Dezavantajul care vine odată cu legăturile integrate este cel că, pentru schiurile de powder sau la twin-tips, poziția montării afectează în mod radical performanțele. Majoritatea schiurilor de powder si twin tips vin fără legături montate, pentru a permite schiorului să le monteze în funcție de preferințe și propriile cerințe.

Cu toate acestea, pentru majoritatea schioarelor, legăturile integrate sunt recomandate pentru un plus de comfort și fluiditate.

Pârtieeeeeeeeee!

 

   Citește și: Cum să alegi schiurile potrivite (I). Lungimea, în funcție de înălțime, greutate și nivel

 

   Citește și: Cum să alegi schiurile potrivite (II). Forma schiului și tipuri de schiuri

 

   Citește și: Cum să alegi schiurile potrivite (III). Genul, lățimea taliei, profilul cozii și flexul

 

   Citește și: Ce trebuie să știi atunci când cumperi bețele de schi

 

   Citește și: Ghid practic. Cum alegi clăparii de schi

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*