Cu siguranță că fiecare s-a întrebat, măcar o dată, dacă sportivii participanți la Jocurile Olimpice primesc și alte recompense, în afară de satisfacția de a urca pe podium și de a avea o medalie valoroasă la gât.

Unele comitete sportive au decis ca medaliații la JO de la Soci să primească diverse premii în bani, pe când altele au decis că experiența olimpică este suficientă pentru a compensa miile de ore de antrenament.

Potrivit sumelor anunțate de reprezentanții comitetelor olimpice, pe primele poziții în topul celor mai generoase state se află Kazahstan, Letonia și Italia. Astfel, o medalie de aur pentru Kazahstan va fi răsplătită cu suma de 183.000 de euro, una de argint cu 110.000 de euro, iau una de bronz cu 55.000 de euro. Sportivii care reprezintă Letonia vor primi 141.000 de euro pentru prima treaptă a podiumului, 70.500 de euro pentru a doua treaptă și 50.500 de euro pentru cea de-a treia treaptă. Și sportivii italieni vor primi sume considerabile: 140.000 de euro pentru aur, 75.000 de euro pentru argint și 50.000 de euro pentru bronz.

Alte recompense substanțiale vor fi oferite de comitetele olimpice din Ucraina și Rusia. Totodată, pentru o eventuală medalie, Comitetul Olimpic și Sportiv Român va plăti 30.000 de euro.

De altă părere sunt ţările cu şanse reale la obținerea unui titlu olimpic, precum SUA, Canada, Germania sau Austria, care au anunţat recompense mici. Surprinzător, cea mai medaliată națiune la Olimpiada de iarnă, Norvegia, nu va oferi niciun fel de răsplată campionilor săi. La fel au decis Suedia și Croația.

Citeşte şi: Putin vs. presa americană. Cât ar fi costat, cu adevărat, Jocurile Olimpice

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*