FOTO. Ce cred bărbații despre femeile care practică escalada

Cățărătorii sunt considerați de către femei ca fiind cei mai sexy sportivi din lume. Cu toate acestea, bărbații par mai puțin încântați de femeile care practică escalada sau bouldering-ul.

În cadrul unui studiu, realizat de expertul în fitness Sam Murphy și de profesorul Richard Wiseman, de la Universitatea din Hertfordshire, Marea Britanie, 6.000 de persoane de ambele sexe au fost puse în situația de a alege între 15 sporturi pe care le consideră ca fiind cele mai atrăgătoare pentru sexul opus.

Femeile au votat escalada în 57% din cazuri, cățărarea fiind mai apreciată decât sporturile extreme (deși nu putem spune că Alex Honnold poate fi exclus din această categorie), fotbalul și alpinismul.

Partea feminină a redacției eMunte.ro nu pare deloc surprinsă. Bizar este, însă, faptul că femeile care practică escalada nu s-au clasat într-una din primele cinci categorii de sportive care i-ar determina pe bărbați să nu schimbe canalul TV nici în ruptul capului.

Se pare că bărbații care au participat la sondaj au votat aerobicul, într-o proporție covârșitoare de 70%, ca fiind practicat de cele mai sexy sportive.

Cercetătorii britanici fac studii trăsnite, însă Wiseman oferă și o explicație: ”Alegerile femeilor reflectă tipul calităților psihologice pe care le găsesc atractive la sexul opus, precum curajul, răspunsul pozitiv în fața provocărilor și disponibilitatea de a-ți asuma riscuri, în timp ce bărbații pot fi mai superficiali și aflați în căutarea unei femei cu o formă fizică bună, dar care nu le poate răni ego-ul printr-un caracter foarte puternic”. Așadar, fetelor, dacă practicați escalada, sunteți curajoase, știți ce înseamnă riscul, iar noi vă admirăm.

Dacă sunteți curioși care sunt sportivii considerați ca fiind cei mai puțin sexy, vă spunem noi: practicanții de golf. Și asta chiar nu ne miră.

Vă lăsăm pe voi să decideți dacă sportivele care practică escalada au fost subestimate de bărbații britanici care au făcut parte din eșantionul studiului de mai sus. Noi ne-am hotărât deja.

 

Citește și: 10 motive pentru a te cupla cu o ciclistă

 

Comments

comments

3 Responses

 1. Andrei

  Femeile ce practica orice forma de alpinism pot fi elogiate in multiple forme dar cu certitudine nu pot fi considerate sexy. Chiar si in pozele prezentate de voi, femeile cu adevarat feminine, sexy si frumoase nu sunt cataratoare cu adevarat :)Cine is doreste o femeie cu serpi pe spate, trapez de gimnasta si bicepsi de K1?

  Răspunde
 2. Silviu

  De cand cu siteurile astea „de munte” si cu fetele care trasforma totul in kitch si intr-o ocazie de a mai pune o caramida la egoul deja incomensurabil, parca nici muntele nu mai e ce-a fost candva.

  „O SA RAMAI PROST CAND O SA VEZI CE A FACUT XULEASCA IN PERETELE VAII ALBE. PUTEA SA MOARA! DA CLICK AICI SI DESCOPERA CE FACE FETELE MODERNE PE MUNTE”.

  si ca sa raspund la articol: da, cataratoarele sunt sexy si toti drumetii si alpinistii le-ar f00te! si pe astea din poze si pe alea de la ref. Costila. Happy? 🙂

  Răspunde
 3. vlad

  lol…clar. daca nu sunt pe primul loc e pentru ca’s prea faine & ne e frica de atata fainosag, ca nu-l putem duce cu ego-ul nostru amarat 🙂
  ca normal ca barbatii ie slabi de caracter si fetele e tari…
  nu are nici o legatura cu faptul ca pentru a fi catarator bun = greutate mica; fibra/definitie, fara grasimi = nu prea e loc de rotunjimi sexi (sani…anyone?; ceva fund…)

  Răspunde

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*