Cei care vor să meargă la schi în România au de ales, în prezent, între 154 de pârtii de schi omologate, dar care însumează numai 136 de kilometri. Prin urmare, o pârtie de schi din România are, în medie, aproximativ 880 de metri lungime. Cele mai lungi pârtii din România se află în județul Brașov, potrivit datelor Minis­te­rului pentru IMM-uri, Turis­m și Mediul de Afaceri.

În fruntea clasamentului este o pârtie de dificultate medie -”Drumul Roşu”, din Poiana Braşov, care se întinde pe o distanţă de 5,3 kilometri. Pe locul al doilea se situează tot o pârtie de dificultate medie, respectiv ”Dealu Negru”, din Vatra Dornei, cu o lungime de 3 kilometri. Pe a treia poziție se află ”Drumul de Vară”, din Sinaia, care măsoară 2.97 kilometri și care prezintă, ca și primele două, o dificultate medie.

În top 10 al celor mai lungi pârtii de pe plaiurile românești se află și ”Lupului”, din Poiana Brașov, cu un domeniu schiabil de 2,86 kilometri; ”Sulinar”, tot din Poiana Brașov, cu 2,5 kilometri; ”Cocoșul”, din Predeal, cu 2,25 kilometri; ”Sub Teleferic”, din Poiana Brașov, cu 2,22 kilometri și ”Clăbucet”, din Predeal, cu 2,1 kilometri. Dintre acestea, ”Lupului” și ”Sub Teleferic” prezintă un grad ridicat de dificultate.

Comparativ, domeniul schiabil din munții românești este la jumătatea celui dintr-o singură regiune austriacă, în mare parte pentru că cele mai multe pârtii din România au lungimi mai mici de un kilometru.

Citeşte şi: Cele mai ieftine sejururi la schi, în Bulgaria, Italia şi Austria

Comments

comments

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*