Pasionații de alergare, indiferent dacă transpiră pe pistă, pe asfalt sau pe potecile montane, au nevoie de carbohidrați pentru creșterea performanței și pentru o recuperare cât mai rapidă după competiții și antrenamente intense.

Specialiștii recomandă, astfel, ca sportivii să consume aproximativ 60% din necesarul zilnic de calorii sub formă de carbohidrați.

Cu toate acestea, pentru a obține efectul dorit, alergătorii trebuie să consume tipul potrivit de carbohidrați, la momentul potrivit. Cu foarte puțin timp înainte, în timpul și imediat după competiție sau antrenament, este bine să apelezi la carbohidrați care provin din alimente cu un indice glicemic ridicat. În rest, carbohidrații trebuie procurați din alimente cu un indice glicemic scăzut, care oferă energie pe termen lung și o mulțime de alte substanțe nutritive.

Care sunt alimentele pe care le recomandă majoritatea specialiștilor în nutriție pentru sportivi:

Bananele
O banană conține 30 de grame de carbohidrați cu acțiune rapidă și sunt recomandate înainte și după competiții sau antrenamente. După ce ai încheiat sesiunea de alergare, nu uita să le consumi alături de un aliment bogat în proteine, pentru o refacere musculară cât mai rapidă.
9 articol(e) « de 9 »

 

11a   Citește și: Trail running pentru începători. 7 sfaturi utile

 

11b   Citește și: Ce pericole te pândesc în timpul curselor de alergare montană și cum să le eviți

 

11c   Citește și: Cadavrele, folosite pentru inovație. Ce alte lucruri nu știai despre pantofii de alergare

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*